Pátek, 26 dubna, 2024
15.3 C
Litoměřice
DomůPozvánky41. ročník Běhu kolem jezera Chmelař už tuto sobotu

41. ročník Běhu kolem jezera Chmelař už tuto sobotu

Úštěk – Už tuto sobotu 3. září bude 1. pláž jezera Chmelař v Úštěku hostit v pořadí  jednačtyřicátý Běh kolem jezera Chmelař, kterého se každý rok zúčastňují profesionální běžci i amatéři z celé republiky. Prezentace závodníků bude probíhat od 7.30 hodin, ti nejmenší závodníci (do tří let)  poběží o půl deváté ráno.

Zatímco ti nejmenší běží tradičně jen několik desítek metrů, na dospělé čeká trať o délce několika kilometrů. Ženy běží 4600 metrů, muži 9200 metrů. Na všechny čeká v cíli pamětní list, na první tři v každé kategorii navíc medaile a věcné ceny. Děti dostanou sladkou odměnu.

Žactvo a dorost startují zdarma, ostatní zaplatí symbolických 20,- Kč.

Běh kolem jezera Chmelař pořádá město Úštěk za podpory sponzorů.

Víte, že v roce 1982 (na historicky prvním ročníku Běhu) startovalo 20 běžců? V roce 2017 to přitom bylo neuvěřitelných 242 závodníků! Jedná se o zatím nejobsazenější ročník v historii.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Naši partneři -
- Reklama -