Čtvrtek, 25 dubna, 2024
1.9 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiNa jarmark do Úštěka dorazí i kouzelník Žito s ohňostrojem

Na jarmark do Úštěka dorazí i kouzelník Žito s ohňostrojem

Úštěk – Město Úštěk se tuto sobotu 20. srpna vrátí v čase a Vy můžete být u toho. Ve městě se totiž uskuteční 24. ročník Historického jarmarku. Na sedmi scénách rozmístěných po městě se představí více než 200 řemeslníků a vystupujících. V 11 hodin dopoledne na jarmark dorazí i Karel IV se svou chotí a družinou.

Přijedou kejklíři, rytíři, tanečníci, hudebníci i divadelníci ze všech koutů republiky. Bude středověká hudba, historická střelnice s kušemi, historický kolotoč i jízda na ponících Samozřejmostí jsou hry a řemesla z doby Karla IV. – přijdou šperkaři, keramici, dráteníci, výrobci mýdel i včelaři a řada dalších. Dobové tržiště jako vždy nezklame.

Na děti čekají soutěže, tvořivé dílničky a loutkové pohádky v úštěckém kulturním domě. V 15 hodin městem projde historický   průvod v čele s Karlem IV. a jeho chotí. Císař se zúčastní i večerního programu, který ve 22 hodin zakončí velkolepý ohňostroj kouzelníka Žita.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -