Sobota, 20 dubna, 2024
4.1 C
Litoměřice
DomůKulturaPřipomeňte si Povodně 2002 v roudnickém infocentru

Připomeňte si Povodně 2002 v roudnickém infocentru

Roudnice nad Labem – Dne 15. srpna 2022 uplyne přesně 20 let od kulminace řeky Labe v Roudnici nad Labem. Hrozivá povodeň, která zasáhla nejen Podřipsko. Povodeň v Česku z roku 2002 je jedna z největších událostí svého druhu v historii České republiky.

Říp, o.p.s. ve spolupráci s Povodím Labe, s.p. a městem Roudnice nad Labem připravily besedu s pamětníky spojenou s výstavou fotografií, doplněnou o projekci a další informační materiály. Slavnostní komentovaná vernisáž s odborníky z Povodí Labe proběhne v pondělí 15. srpna od 17 hodin v Informačním a dopravním centru Podřipska.

Vernisáž zahájí pan starosta Roudnice nad Labem František Padělek. Předá slovo Vladimírovi Urbanovi, který byl v roce 2002 místostarostou města a přímo se účastnil řízení akcí právě z pohledu města. Poté Petr Plessney, technicko-provozní náměstek Povodí Labe, závod Roudnice nad Labem, přednese odborné informace k situaci v roce 2002, opatření budované do roku 2013 a jejich vliv na tehdejší povodně. Samozřejmě nahlédne i na problematiku současné situace a aktuálního stavu protipovodňové ochrany.

Drobné občerstvení bude zajištěno.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -