Úterý, 23 dubna, 2024
8.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceMěsto Litoměřice má ceny energií fixované do konce roku

Město Litoměřice má ceny energií fixované do konce roku

Litoměřice – Rostoucí ceny energií významně ukrojí z rozpočtu měst a obcí. Město Litoměřice (a jeho příspěvkové organizace) má dodávky energií zajištěné do konce roku 2022.

Nákup komodit (elektrické energie a zemního plynu) uskutečnilo prostřednictvím burzy na dvouleté období již v roce 2020, a to za následující ceny: elektrická energie 1 238 Kč / MWh, zemní plyn 404 Kč / MWh.

Město se nyní intenzivně připravuje na další burzovní nákup, tentokrát s ohledem na nepředvídatelný pohyb cen pouze pro příští rok. Energetická managerka města Romana Hönigová finišuje s přípravou podkladů a ve spolupráci s burzovním dohodcem sleduje aktuální vývoj. „V posledních dnech se na burze projevil mírný pokles cen. Na doporučení dohodce však s nákupem na příští období ještě vyčkáváme. Nakoupeno chceme mít nejpozději do října,“ uvedla energetická manažerka.

Je však zřejmé, že dojde k výraznému nárůstu cen. Kolikanásobný bude, nelze v tuto chvíli odhadnout. Za rok 2021 zaplatilo město (včetně příspěvkových organizací) za teplo, elektrickou energii a zemní plyn celkem 38,6 milionu korun.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Eva Břeňová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -