Sobota, 27 dubna, 2024
8.6 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyPřijďte si užít skotskou a irskou hudbu na lovosické náměstí

Přijďte si užít skotskou a irskou hudbu na lovosické náměstí

Lovosice – Čeká nás prý doslova subtropické letní počasí, takže si nezapomeňte tento pátek 22. července přijít užít lovosický Hudební večer. Koná se tradičně na Václavském náměstí v Lovosicích – od 18 hodin. Ke slovu se tentokrát dostane hlavně skotská a irská hudba.

Večer odstartuje kapela Kelt z Ústí nad Labem, která hraje převážně irské a skotské romantické balady a  námořnické a pijácké písně v tradičním podání, tedy akusticky a bez moderních úprav.

Následuje Ivory Gate – původně metalová kapela z Kadaně, která se rozhodla vydat osobitou akustickou cestou. Z tvorby kapely časem vykrystalizovalo cosi záhadně nezařaditelného a poetického, přičemž hudba by se dala nejlépe označit jako fantasy-world music. Spojuje v sobě prvky metalu s arabsko-španělskými, keltskými a balkánskými vlivy, ale i s renesačně-folkovou polohou.

Vstupné zdarma. Samozřejmostí je občerstvení, které na náměstí obstará pojízdné LOVO Café. Budou koktejly i místní vína.

Úvodní foto je ilustrační.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -