Pátek, 19 dubna, 2024
7.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceRoudnice nad LabemNa Zálabí v Roudnici nad Labem probíhá kácení nemocných jasanů

Na Zálabí v Roudnici nad Labem probíhá kácení nemocných jasanů

Roudnice nad Labem – Pracovníci odborné firmy dnes zahájili kácení nemocných jasanů na Zálabí. Práce na odstranění tří desítek stromů, se suchými korunami a napadenými kmeny, budou až do příštího pondělí prováděny v prostoru sousedícím po celé délce s oblázkovým vstupem do řeky Labe.

Při pohybu lokalitou proto prosím dbejte pokynů a osobní bezpečnosti. Děkujeme.

V galerii si můžete prohlédnou příklady suchých korun a poškození kmenů dnes pokácených kusů. Takto napadené stromy běžnými postupy bohužel není možné zachránit a v tomto stavu již potenciálně ohrožují veřejnost při provozování sportu a relaxaci v lokalitě. Zbytek porostu zůstává zachován, za pokácené je plánována standardní náhradní výsadba. Prostředky z prodeje dřevní hmoty jsou určeny na hrazení těchto prací.

Toto je tisková zpráva města Roudnice nad Labem.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -