Pátek, 29 března, 2024
5.8 C
Litoměřice
DomůKulturaFestivalyAltros Rockfest opět nabídne kultovky

Altros Rockfest opět nabídne kultovky

Roudnice n. L. – Blackmetalový Törr, punkové legendy E!E a SPS, exotický crossover Gaia Mesiah nebo třeba trash´n´rolloví šílenci Hentai Corporation. Stručný výčet vystupujících slibuje, že o žánrové kontrasty na oblíbeném rockfestu opět nebude nouze.

Dvaadvacátý ročník původně lovosického Altros Rockfestu se uskuteční již potřetí v zámecké zahradě v Roudnici nad Labem o víkend 8. a 9. července 2022.

Pestrou směsicí žánrů kytarové hudby se pořadatelé budou opět snažit uspokojit všechny rockery a rozšířit jim obzory. „Kontrasty mezi kapelami nás moc baví a za ty roky se osvědčily. Nemáme problém dát hned za sebe folk rock a black metal,“ říká pořadatel Jan Štok. „Řada návštěvníků si zde tak poslechne kapely, na které by se sami nevydali. Mnohokrát nám potom děkují za možnost vidět a slyšet něco zcela nového. Nebo nám taky nadávají,“ doplňuje s úsměvem pořadatel, který otěže vedení festivalu i sdružení Altros vzniklého v roce 2000 převzal před dvanácti lety.

Kromě jmenovaných se představí melodic metaloví SteelFaith, trasheři Fatal Punishment, pop-punková děčínská parta DC Radio, rapový crossover A New Chapter, pražský nu-metal Bikkinyshop, heavy metalová mašina The Rumble Of Skulls nebo ska-punková Toska. To vše doplní regionální Tydle Vidle, Zkrat, Toxic Pancreas, Warholl, UrticA nebo nově vzniklé bandy z rozpadnuvšího se bohušovického Průseru: Beer Tears a Dobrej nápad.

Kromě muziky se mohou návštěvníci po celý víkend těšit na vege i nevege občerstvení, venkovní verzi lovosického baru Cabarét, antikvariát a festivalovou čajovno-vinotéku. Proběhne také tradiční soutěž pití piva z tupláku na čas, kde se soutěžící budou opět pokoušet překonat pětivteřinový rekord.

Kompletní program a aktuality naleznete na www.altrosrock.info, vstupenky v předprodeji je možné zakoupit na www.kulturaroudnice.cz.

Autor: Honza Štok

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -