Úterý, 19 března, 2024
-1.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoLijáky udeřily, hasiči odčerpávali vodu ze zatopených silnic a sklepů

Lijáky udeřily, hasiči odčerpávali vodu ze zatopených silnic a sklepů

Litoměřicko V sobotu 25. 6. 2022 v ranních a dopoledních hodinách řešili hasiči v Ústeckém kraji 20 událostí typu technická pomoc, kdy ve většině případů v souvislosti s deštěm hasiči čerpali vodu nebo odstraňovali popadané stromy. Nejvíce událostí bylo zaznamenáno na Litoměřicku a Ústecku.

Výběr některých událostí: Jednotka ze stanice Štětí vyjížděla kolem 5:26 ke dvou událostem, kde bylo potřeba odčerpat vodu a vyčistit uliční vpusti. Jednalo se o zatopené parkoviště u základní školy ve Štětí a zatopený podjezd v obci Hněvice. Jednotka ze stanice Lovosice a jednotka SŽ Ústí nad Labem v 7:30 byly povolány k zatopenému podchodu na vlakovém nádraží v Lovosicích.

Dobrovolná jednotka Chotiměř v 8:00 vyjela v k ucpané kanalizaci v Prackovicích nad Labem. Kanalizace byla ucpaná kameny a dřevem. V 8:09 vyjížděla jednotka ze stanice Lovosice a dobrovolná jednotka Budyně nad Ohří k sesuvu půdy na silnici před Poplzy směrem od Brníkova.

V 9:00 vyjížděla jednotka ze stanice Litoměřice do ulice Nádražní v Litoměřicích, kde došlo k zatopení obou jízdních pruhů silnice a docházelo k zatopení sklepa budovy nádraží.

Autor: HZS Ústeckého kraje

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -