Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10.5 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiMáchovo divadlo patřilo absolventům ZUŠ, aneb Příběh (ne)končí...?

Máchovo divadlo patřilo absolventům ZUŠ, aneb Příběh (ne)končí…?

Litoměřice Příběh absolventů litoměřické ZUŠ, o kterém povyprávěl středeční koncert v Máchově divadle a který navázal na koncert absolventů I. stupně před týdnem v Terezíně. Posluchači, kteří v nevelkém počtu přišli, nelitovali.   

Sledovali výkony žáků, které by v některých případech snesly i přísnější profi měřítka. Zaujali např. Jáchym Hanzl (klavír, bicí), flétnistka Aneta Krejčová, klavíristky Sofie Kubelková a Eliška Melicharová, především však Jasmína van Vegchel, Magdaléna Pallasová a Tereza Neužilová, které precizně přednesly Rachmaninova Preludia. Posledně dvě jmenované   ještě umocnily zážitek náročnými skladbami B.Martinů Strašidelný vlak a F. Guldy Play Piano Play – No.6.  

Někteří z absolventů končí a jdou „do života“, někteří budou ve studiu pokračovat.  Třeba M. Pallasová hodlá svůj talent rozvíjet na Konzervatoři Teplice. A co léta v ZUŠce? „Bylo to fajn, i když ne jednoduché, ale o hodně jsem se posunula,“ říká její kamarádka Terezka, která by později také chtěla na konzervatoř. „Skvělý! Spousta kamarádů, zážitků a hlavně muziky,“ reaguje s úsměvem „od ucha k uchu“ Magda.

Autor: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -