Čtvrtek, 25 dubna, 2024
1.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceKoupaliště v Lovosicích zahajuje sezónu

Koupaliště v Lovosicích zahajuje sezónu

Lovosice – Lovosické koupaliště otevře návštěvníkům brány v pátek 17. června v 9 hodin. Po loňské sezoně proběhla komplexní údržba bazénových těles zahrnující lokální opravy a komplexní nátěry. Novinkou je instalace LED hodin, na které je vidět ze všech stran koupaliště. Poprvé od roku 2016, kdy bylo koupaliště opětovně zprovozněno, se ovšem zvedá vstupné. Pro dospělé o 20 Kč; pro děti, ZTP a seniory o 15 Kč.

Jako v minulých sezónách budou na koupališti opět k dispozici plastová polohovatelná lehátka, jejich zapůjčení stojí 50 Kč na celý den a provozovatel jich vlastní celkem 20. Zájemci si mohou objednat také beachvolejbalové hřiště. Pronájem stojí 100 Kč na hodinu a je možné si ho zamluvit od 7 do 21 hodin na telefonu 733 713 173. Hřiště splňuje parametry pro profesionální hrací plochu. Sloupky na síť jsou odnímatelné, díky čemuž se hřiště dá využít i na jiné sporty, jako je například plážový fotbal nebo házená.

Na koupališti se uskuteční i letos další z řady oblíbených akcí s názvem „Mejdan na koupálku“. Součástí bude spousta atrakcí pro děti, pohybová cvičení a další lákadla. Bližší informace budou zveřejněny na portálu: mestolovosice.cz, nebo na webu: kclovos.cz.

Lovosické koupaliště je v sezóně otevřeno denně od 9 do 19 hodin. V případě nepříznivého počasí je zavřené. Další možností je, že se otevírací doba posune. Za hezkého počasí může být prodloužena až do 20 hodin. Informace o aktuálním stavu bude město zveřejňovat na facebooku: Lovosice – profil města. Nicméně ne vždy je aktualizaci možné provést, například o víkendu a ve svátek. V případě, že meteorologové předpovědí bouřky nebo nízké teploty, je pravděpodobné, že se koupaliště neotevře.

Vstupné pro dospělou osobu činí 70 Kč; děti, senioři a držitelé karty ZTP zaplatí 40 Kč. Od roku 2016 se jedná o první zdražení vstupného na toto sportoviště. „Městské koupaliště chápeme jako službu občanům, jeho provoz, je ale velmi nákladný a tudíž ztrátový. Tržby ze vstupného ho zdaleka nemohou pokrýt. Doposud se nám ztrátu dařilo dotovat, ale v letošním roce musel provozovatel přistoupit k mírnému nárůstu cen. Důvodem je všeobecná situace spojená s růstem cen energií,“ uvedl Vladimír Šuma, místostarosta města.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -