Čtvrtek, 2 května, 2024
20.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLITOMĚŘICE: V jezuitském kostele začala Vzpoura lenochodů

LITOMĚŘICE: V jezuitském kostele začala Vzpoura lenochodů

VIDEO: Bývalý jezuitský kostel Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích je právě svědkem Vzpoury lenochodů. A to díky výstavě manželů Černických.
Jiří Černický pochází z Ústí nad Labem a v kostele vystavuje na základě pozvání Severočeské galerie. Manželku k výstavě přizval sám. Michaela Černická k expozici připojila malby a fragmenty obrazů.
Jiří Černický v přízemí kostela návštěvníkům nabízí 3D animace, které pracují s prostorem a zvláště pak s jeho nedokonalostmi, ze kterých se snaží udělat naopak přednost. V přízemí kostela je také nainstalována hamaka připomínající loď. Ač to tak na první pohled nevypadá, odkazuje k přírodě, která Jiřího Černického často inspiruje.
Výstava Magické aktuality –Vzpoura lenochodů byla vytvořena přímo pro litoměřický jezuitský kostel a bude v něm k vidění až do 25. září. K výstavě vyšel i katalog.
Asi nejkontroverznější instalací celé výstavy je závodní kolo v blízkosti Panny Marie. Podle Jiřího Černického se jedná o propojení spirituality a rychlého času, ve kterém žijeme.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -