Pátek, 26 dubna, 2024
13.1 C
Litoměřice
DomůKulturaFestivalySENIOR FEST na Zahradě Čech tuto neděli

SENIOR FEST na Zahradě Čech tuto neděli

Litoměřice – Městská kulturní zařízení v Litoměřicích zvou nejen seniory na festival s bohatým kulturním i doprovodným programem. Koná se v neděli 19. června od 10 hodin.

Celým programem bude provázet moderátor Zdeněk Lukesle. Na venkovním pódiu výstaviště Zahrady Čech se představí Regius Band Jitky Dolejšové, Áda Škarda Band, sbor Puellae Cantantes, Cimbálovka Peter Goryczka nebo Krušnohorka. Pro návštěvníky jsou připravené rozmanité workshopy, např. na téma floristika, paličkování nebo výroba ručního papíru. Dále seminář o bezpečnosti, ukázky sportovních aktivit, jako je zdravotní cvičení, flowin pro seniory, ukázky netradičních sportů – trikke, kubb, bollo ball, mölkky nebo diskgolf.

Interaktivní miniexpozici nabídne litoměřický Hospic sv. Štěpána. Předvede zdravotnické pomůcky, ukázky péče o nemocné či ukázky terénních odlehčovacích služeb. Přítomni budou zaměstnanci hospicu, kteří denně do terénu vyjíždějí a denně se o nemocné starají. Mohou tak příchozí účastníky nejlépe informovat o fungování a službách.

Senior fest by měl motivovat seniory k aktivnímu trávení volného času. Nabídne svým návštěvníkům kromě osobních setkání s přáteli také konzultace s řadou odborníků v rámci seminářů. Příjemná bude jistě už jen procházka po výstavišti, relaxace na lavičce, káva u fontánky a poslech dobré hudby. Cena vstupného je 50 Kč.

Z pohodlí domova se dají lístky zakoupit ZDE.

Toto je tisková zpráva MKZ Litoměřice.

Autor: Daniela Kekrtová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -