Domov pro seniory na Dómském pahorku zaplnili hadi

0
161

Litoměřice – Netradiční odpoledne plné (téměř) adrenalinových zážitků mají za sebou klienti Domova na Dómském pahorku v Litoměřicích. Jedna ze zdejších pracovnic totiž do Domova přivezla ukázat své domácí mazlíčky – už 21 let chová hady!

„Na společenském sále našeho domova jsme si mohli prohlédnout celkem devět hadů, jímž vévodil krásný Hroznýš Královský se jménem Bella. Bella měřila asi 2.5 metru, a vážila zhruba 12 kilogramů. Každý si ji chtěl pochovat, nebo alespoň pohladit. Danka nám pak představila ještě další čtyři samičky krajty královské– Káju, Meggi, Lady, Leontýnku a čtyři samečky krajty královské – Jimmyho, Banána, Elvise a Sunnyho. Tato krajta má hezké zbarvení, vyznačuje se minimální agresivitou, spíše plachostí. Dorůstá maximální velkosti až 1,5 metru a váhou se pohybuje kolem 1-3 kilogramů. Bella se živí potkany, zakrslými králíčky, koroptvemi, kuřaty, zatímco menší hadi baští mastomyšky (malé krysy) a myši,“ uvedla Iveta Šerberová, která je pověřená vedením Domova na Dómském pahorku.

Zpočátku byli senioři vůči této akci zdrženliví, ale chvíli po začátku se společenský sál Domova zaplnil do posledního místa. Všichni byli naprosto nadšení a už teď se těší na další „hadí setkání.“

- Naši partneři -
Předchozí článekPamátník Terezín 75 let své existence připomíná výstavami
Další článekLiga proti nevěře ve čtvrtek v Divadle Karla Hynka Máchy
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno