Čtvrtek, 18 dubna, 2024
8.6 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše tipy, kam vyrazit. Opět máte z čeho vybírat! Vypravit se můžete třeba za dobrým vínem nebo za farmářskými produkty. Konat se bude i v pořadí už osmý Běh pro hospic sv. Štěpána. A v neděli nezapomeňte vzít děti na DĚTSKÝ DEN do Jiráskových sadů v Litoměřicích.

Běh pro Hospic sv. Štěpána se v Litoměřicích koná už po osmé. Letos se závod uskuteční v sobotu 21. května. Přidejte se! Nachystány jsou trasy pro děti i dospělé, tři nejlepší v každé kategorii se navíc mohou těšit na krásné ceny. Poslední z tras startuje v pravé poledne, předpokládaný konec běhu je ve 14 hodin. Podrobnosti najdete ZDE.

Vydat se můžete také na v pořadí už 43. LITOMĚŘICKÉ POCHODY. Připraveno je několik různě obtížných tras okolím města a Českým středohořím. Na účastníky čekají pamětní listy, suvenýry na památku i sladké odměny. Podrobnosti najdete TADY.

V Roudnici nad Labem se v sobotu konají farmářské trhy. V tradičním čas (od osmi do dvanácti hodin) a na tradičním místě (Husovo náměstí u Kulturního domu Říp). Přijďte si nakoupit dobroty a výpěstky přímo od farmářů! Bude i kulturní program, který obstará Martin Krulich.

V Lovosicích se uskuteční LOVOSICKÁ ČÍŠE. Degustaci vín od vinařů ze severočeské oblasti doplní kulturní program a povídání se someliérem. Chybět nebude ani cimbálovka. Podrobnosti najdete TADY.

V Malých Žernosekách budou mít tuto sobotu 21. května KVĚTINOVÝ DEN. Začne ve 13 hodin ve venkovních prostorách Žernosecké Rychty. Připraveny budou ukázky aranžování květin, zábava pro děti i dospělé a také akrobatické vystoupení, které obstará skupina „HOLEKTIV.“

V neděli vezměte děti do Jiráskových sadů v Litoměřicích Od 15 do 18 hodin tady bude probíhat DEN DĚTÍ.  Na příchozí čekají soutěže o drobné odměny, hasičské auto, skákací hrady a spousta dalších atrakcí. Více informací najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -