Sobota, 27 dubna, 2024
8.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceBěh pro hospic tentokrát pomůže s koupí nových aut

Běh pro hospic tentokrát pomůže s koupí nových aut

Litoměřice – Tuto sobotu 21. května se už po osmé poběží pro Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích. Pokud to nemáte daleko, přidejte se! Běžet mohou malí i velcí, rychloběžci i rekreační chodci.

Na výběr je několik tras. Pro děti bude u hospice připraven doprovodný program – skákací hrad, zvířátka z balónků a mega bublifuk. Akce začíná v 9.30 hodin dopoledne přímo u hospice, ve 12 hodin startuje poslední z tras.

Připravené jsou tyto trasy:

0,5 km – okolo hospice – pro děti do 6 let  – start: 10:10 hod.
1 km ke Kávě s párou a zpět – pro děti od 7 do 10 let – start: 10:30
3 km – K mostu Gen. Chábery a zpět – pro děti od 7 do 10 let, juniory od 11 do 14 let a dospělé běžce starší 15 let
6 km – k Bistru U koníka a zpět –  pro juniory a dospělé

První tři běžci v každé kategorii se mohou těšit na krásné ceny od letos velmi štědrých sponzorů. Na závodníky bude v cíli čekat občerstvení a voda. Další nápoje – pivo, limo, káva  – bude možno zakoupit  ve stánku za hospicem. K prodeji budou i grilované klobásy nebo hermelín. V recepci hospice je možno zakoupit další drobné občerstvení – například nanuky.

„Běh bude společný, reálný, ale symbolický: Tentokrát jsme se rozhodli uspořádat běh bez měření pomocí čipů. Chceme tak posílit charitativní aspekt běhu. Ušetřené prostředky, které bychom jinak dali za časomíru, chceme využít na přímou péči o pacienty – tentokrát nákup dvou nových vozů pro domácí hospic.  Ta stará už totiž dosluhují a jsou za hranicí ekonomické i ekologické udržitelnosti,“ uvádí hospic na svém webu.

Předpokládaný konec běhu, který zajišťuje tým hospice a dobrovolníci, je ve 14 hodin.

Veškeré informace a propozice běhu najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -