Pátek, 29 března, 2024
5.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceÚvodní etapu Závodu míru juniorů vyhrál Lucemburčan Kockelmann

Úvodní etapu Závodu míru juniorů vyhrál Lucemburčan Kockelmann

Litoměřice – Lucemburský šampion Mathieu Kockelmann ovládl úvodní etapu jubilejního 50. ročníku Závodu míru juniorů. Lucemburčan přivezl na litoměřické náměstí celé hlavní pole, ve kterém nechyběli ani čeští zástupci.

 „Jsem velmi šťastný, protože na začátku sezóny jsem měl trochu problémy se zdravím. V minulém týdnu jsem dojel závod těsně pod pódiem a říkal jsem si, jak se mi smůla lepí na paty. Byl jsem z toho velmi zklamaný a najednou vyhraju hned první etapu Závodu míru. To je po tom všem neskutečný pocit štěstí a radosti,“ zářil v cíli vítězný Lucemburčan Mathieu Kockelmann, který o svém vítězství rozhodl doslova až na pásce.

 1. etapa juniorského Závodu míru tradičně odstartovala v Litoměřicích, kam také po více než stovce kilometrů cyklisté dojížděli. Peloton si ale musel poradit s velmi členitou trasou, na které čekala také dvojice vrchařských prémií v Lovečkovicích a v Mukařově a stejně tak dvojice rychlostních prémií v Úštěku a ve Vědlicích. Průběh navíce komplikoval déšť. Navzdory tomu mladí junioři jeli stále velmi rychle a aktivně. Pole se nadělilo do několika větších skupin. Tu hlavní do cíle přivedl právě úřadující mistr Lucemburska Mathieu  Kockelmann. Aktivní ale byli také domácí reprezentanti. Ti byli nakonec součástí hlavní padesátihlavé skupiny, ve které trojice jezdců s trikolorou uzavírala druhou desítku. Nejlepší byl osmnáctý Milan Kadlec, hned za ním Pavel Novák a Martin Bárta. „Od první etapy nikdo nečekal, jak se pojede. Věděli jsme, že nesmíme udělat chybu a musíme si pohlídat čelo. Chvíli bylo mokro, ale přesto se celou dobu, i ve sjezdech, jelo hodně rychle. Etapa byla celkově velmi náročná, ale zvládli jsme ji podle plánu a jen doufám, že v dalších dnech to bude ještě lepší,“ byl v cíli spokojený nejlepší český reprezentant Milan Kadlec, který byl v loňském roce na ZMJ nejlepším domácím zástupcem celkové klasifikace.

Ve druhém závodním dnu, tedy v pátek, na letošní peloton čekají tradičně hned dvě závodní prověrky. Na programu je nejprve dopolední jedenáctikilometrová časovka jednotlivců v Třebenicích a odpoledne bude od 16 hodin následovat druhá půletapa rovinatějšího rázu na téměř šedesát kilometrů se startem i cílem ve Štětí.

Výsledky – 1. etapa (Litoměřice, 102,8 km):

1. Mathieu Kockelmann (LUX) 2:36:14

2. Frederik Lykke (DEN)

3. António Morgado (POR)

4. Dario Igor Belletta (ITA)

5. Vlad van Mechelen (BEL)

18. Milan Kadlec (CZE)

19. Pavel Novák (CZE)

20. Martin Bárta (CZE) – všichni stejný čas

Autor: Patrik Pátek

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -