Pátek, 26 dubna, 2024
3.4 C
Litoměřice
DomůPozvánkySlavnost Zvěstování Páně přinese do jezuitského kostela bohatý program

Slavnost Zvěstování Páně přinese do jezuitského kostela bohatý program

Litoměřice – Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích připravuje ve spolupráci s Římskokatolickou farností – děkanstvím u Všech svatých Litoměřice v sobotu 26. března 2022 poutní slavnost ke svátku Zvěstování Páně. Celodenní sváteční program se odehraje v jezuitském kostele Zvěstování Panny Marie, který litoměřická galerie využívá již více než 30 let jako netradiční výstavní prostor.

Poutní slavnost má nejen oslavit svátek Zvěstování Páně, ale také široké veřejnosti připomenout impozantní prostory barokního kostela, významné kulturní památky, díla architekta Octavia Broggia.

Program poutní slavnosti začne v 10:30 Poutní mší svatou, kterou bude celebrovat generální vikář litoměřické diecéze Mons. Martin Davídek a koncelebrovat děkan farnosti Všech svatých P. Józef Szeliga.

V odpoledních hodinách se v kostele odehrají dva koncerty duchovní hudby. Ve 13:30 se představí českobrodský Chrámový sbor sv. Gotharda s programem nazvaným „Zpívání z kresby“, který je pěveckou interpretací kreseb – kancionálů Petra Štěpána, vystudovaného varhaníka a absolventa grafické speciálky prof. Čepeláka na Akademii výtvarných umění v Praze.

„Naplánováno je také slavnostní zahájení veřejné sbírky určené podpoře projektu Revitalizace kostela Zvěstování Panny Marie, jehož smyslem a cílem je postupná obnova a péče o zachování této výjimečné kulturní památky“, vysvětluje ředitelka galerie Dana Veselská. Celodenní sváteční program vyvrcholí v 16:30 představením tohoto projektu a veřejné sbírky a následným vystoupením oceňovaného pražského vokálního souboru staré hudby, Madrigalion Praga.

Toto je tisková zpráva Severočeské galerie výtvarného umění.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Naši partneři -
- Reklama -