Pátek, 26 dubna, 2024
1.9 C
Litoměřice
DomůKulturaKoncertyKantoři ZUŠ Litoměřice hráli ukrajinským dětem

Kantoři ZUŠ Litoměřice hráli ukrajinským dětem

Litoměřice – Hudba a umění jako zdroj radosti i naděje – v tomto duchu se nesl další z tradičních koncertů učitelů ZUŠ v litoměřickém Máchově divadle. Středeční večer však tentokrát přinesl ještě něco navíc. Dvacet účinkujících kantorů hrálo nejen pro početné publikum, ale i pro ukrajinské děti.

Výtěžek z dobrovolného vstupného, který přesáhl 30 tisíc korun, předá škola Charitě Litoměřice na podporu ukrajinských dětí přímo v našem regionu.

„ZUŠ dále umožní výuku dětí, které se už ve svém domově učily na hudební nástroj. Přislíbil je podpořit Nadační fond Delfín – šance dětem,“ upřesnila ředitelka školy Dominika Valešková. Během večera předvedli učitelé skladby klasiků i populární žánry v pestrém nástrojovém zastoupení. Působivý koncert zakončili ukrajinskou hymnou.

Autor: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -