Neděle, 5 května, 2024
17.3 C
Litoměřice
DomůSportFotbalLitoměřicko padlo na umělé trávě v Brozanech nad Ohří s Krupkou

Litoměřicko padlo na umělé trávě v Brozanech nad Ohří s Krupkou

Brozany nad Ohří – Do jarních odvet vstoupili litoměřičtí fotbalisté výhrou v Kadani. Tentokrát přivítali na umělé trávě v Brozanech nad Ohří za hodně silného větru Krupku.

První poločas patří celkem překvapivě hostům, kteří si po odehrané půlhodině vytvářejí dvougólový náskok. Domácí sice snižují, ale těsně před odchodem na přestávku inkasují potřetí. Po návratu z kabin se nestíhají rozkoukat a krupští přidávají čtvrtý přesný zásah. Po hodině hry vykřesává jiskřičku naděje David Šraga, ale zbytek zápasu si hosté pohlídali a na konci se radují ze zasloužené výhry, kterou čekal asi jen málokdo. Litoměřicko se ovšem i po tomto kole drží na pěkné druhé příčce.

V páté minutě zajíždí Pokorný do Novotného a dostává žlutou kartu. V osmé minutě nedostihl Šraga na levé straně prudkou Vrzákovu přihrávku. V 11. minutě nastřeluje M. Marič z přímého kopu po faulu na Šragu pravou tyčku. Ve 12. minutě míří Kotrba zpoza šestnáctky těsně nad. Ve 14. minutě krotí Botoš u bližší tyče Kotrbův dalekonosný pokus z pravé strany. V 17. minutě si došel gólman Stoklasa pro Vrzákův centr z levé strany. V 18. minutě rozehrává Šraga rohový kop z levé strany, ale Grunertovu střelu mířící do bližší šibenice vyškrabuje Stoklasa na další roh a vzápětí si vykoledoval žlutou kartu. Ve 21. minutě vyfasoval Seidl žlutou kartu za sestřelení Flégla. Ve 24. minutě ukrývá vyběhnutý Botoš na hranici velkého pásma v náruči dlouhý Kotrbův centr z pravé strany. Ve 26. minutě sbírá vybíhající Botoš míč před dobíhajícím Kolářem. Ve 28. minutě je za postranní čárou ošetřován faulovaný Novotný. Ve 30. minutě je Hraničkovi odpískán útočný faul. Ve 31. minutě vyráží Botoš ránu z levé strany, ale pouze k Zaspalovi, který přesnou střelou otevírá gíkivý účet tohoto duelu. Ve 32. minutě zahrál Botoš těsně před pokutovým územím rukou a může být rád za žlutou kartu. Ve 36. minutě nedosáhl Botoš na Kotrbův centr z pravé strany a míč vrácený před branku posílá z těsné blízkosti do sítě Suchý. Ve 39. minutě rozehrává Šraga rohový kop z pravé strany ke vzdálenější tyči, kde doklepává hlavou míč z těsné blízkosti do sítě zcela volný Flégl. Ve 42. minutě se protahuje po levé straně do vápna M. Suchý a poté posílá míč ke vzdálenější tyči. V první půli se nastavuje jedna minuta. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 1:3. 

Do druhých pětačtyřiceti minut již nezasáhnou Janouš s L. Maričem, místo nichž si zahrají Frank se Suroviakem. Ve 47. minutě si na pravé straně zabíhá za obranu Kotrba, za jehož povedenou střelou se sedící Botoš jen smutně ohlédl.  V 50. minutě neudržel nervy na uzdě Flégl, jenž nejprve odkopává v přerušené hře míč a potom diskutuje s hlavním rozhodčím, jenž tasí žlutou kartu. V 52. minutě vybíhá Botoš ven z vápna a míč směřující z Kotrbovy kopařky do prázdné branky odkopává Frank. V 53. minutě chytá Stoklasa Fléglovu nabídku z pravé strany. V 59. minutě chytá Stoklasa Vrzákovu střelu zpoza šestnáctky. V 61. minutě si nabíhá na přihrávku za obranu Suchý, ale jeho rána z levé strany míjí vzdálenější tyč. V 62. minutě nahrazuje Hájek Koláře. V 63. minutě rozehrává M. Marič ořímý kop z levé strany a jeho centr posouvá hlavou do sítě Šraga.  V 65. minutě rozehrává Šraga přímý kop z pravé strany na Grunerta, ale ten posílá míč z těsné blízkosti nad břevno. V 66. minutě rozehrává přímý kop z pravé strany M. Marič, ale Stoklasa zmatky před svou brankou ustál i díky pomoci spoluhráčů. V 68. minutě nachází Flégl z pravé strany na hranici velkého vápna Hraničku, jehož slabý pokus nevyvádí Stoklasu z klidu. V 71. minutě střídá Pocner Hraničku. V 77. minutě chytá Stoklasa Suroviakův centr z pravé strany. V 80. minutě odstupuje Hloušek a na trávník vbíhá Krogner. V 82. minutě pálí z dálky hodně nepřesně Frank. V 83. minutě nahrazuje Januška Vrzáka. V 84. minutě je Frankovi odpískán útočný faul. V 85. minutě střídá Ismail Pokorného. V 86. minutě vidí Hirschkorn žlutou kartu za přidržení unikajícího Suroviaka. V 90. minutě sbírá Stoklasa centr M. Mariče z pravé strany. Nastavují se dvě minuty. Utkání končí výhrou Krupky 2:4, která je možná trochu překvapivá, ale zcela zasloužená.


FK Litoměřicko A – FK TJ Krupka   2:4 (1:3)

Branky: 39. Flégl, 63. Šraga – 31. Zaspal, 36. M. Suchý, 42. M. Suchý, 47. Kotrba. Rozhodčí: Radek Krutina – Lukáš Pašek, Martin Maleček. ŽK: 32. Botoš, 50. Flégl – 5. M. Pokorný, 18. Stoklasa, 21. J. Seidl, 62. Schubada, 86. Hirschkorn. Diváci: 60.

FK Litoměřicko A: Botoš – M. Novotný, Janouš (46. Frank), Grunert, Vrzák (83. Januška) – Hranička (71. Pocner), Hájek, M. Marič, L. Marič (46. Suroviak) – Šraga – Flégl.  Trenéři: Štefan Knapík, Martin Krejza.

FK TJ Krupka: Stoklasa – Schubada,M. Pokorný (85. Ismail),J. Seidl,Paunkovič – Hirschkorn, Kotrba, Hloušek (80. Krogner),M. Suchý – Kolář (62. Hájek), Zaspal.  Trenér: Martin Kučera.

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Foto: František Bílek

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -