Pátek, 26 dubna, 2024
15.3 C
Litoměřice
DomůZprávyTiskové zprávyKrajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU) funguje nepřetržitě

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU) funguje nepřetržitě

Ústí nad Labem – Ústecký kraj zahájil ve čtvrtek 3. března 2022 v 8 hodin v budově bývalého rektorátu ústecké Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v ulici Hoření provoz Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině (KACPU). Centrum je uprchlíkům z Ukrajiny k dispozici nepřetržitě 24 hodin 7 dní v týdnu.

KACPU je místem prvního kontaktu a zároveň i informační středisko pro válečné uprchlíky z Ukrajiny. Pomůže jim s registrací i se zajištěním ubytování. Úkolem KACPU je také shromažďovat nabídky pomoci.

Své zastoupení zde má Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje, který byl pověřen vedením centra, dále pak Policie České republiky včetně zástupců cizinecké policie, Všeobecná zdravotní pojišťovna, Panel humanitárních organizací Ústeckého kraje, Odbor azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra, Poradna pro integraci, dobrovolní hasiči, tlumočníci a psychologové z řad zdravotnické záchranné služby, policie, hasičů a neziskových organizací.

KACPU připravil Ústecký kraj  a Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje ve spolupráci se statutárním městem Ústí nad Labem, Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně, Krajskou zdravotní, a. s., Metropolnet, a. s., a dalšími partnery.

ADRESA: Hoření 3083/13400 11 Ústí nad Labem – Severní Terasa

PROVOZ: nonstop 24 hodin 7 dní v týdnu

KONTAKT: nonstop linka: 974 444 444, e-mail: kacpu@ulk.izscr.cz 

Více informací (a informační letáčky v ukrajinštině) najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -