Sobota, 20 dubna, 2024
3.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoDestinační agentura České středohoří zve o prázdninách třeba na Kalich

Destinační agentura České středohoří zve o prázdninách třeba na Kalich

Litoměřicko – Využijte o prázdninách volný čas naplno! Třeba k průzkumu Českého středohoří! Jeden tip tradičně přináší Destinační agentura. Zve Vás na zříceninu hradu Kalich. Na vrchol Vás dovede žlutá turistická trasa z obce Třebušín. Právě nad Třebušínem se Kalich tyčí.

Hrad založil v roce  1421 husitský vojevůdce Jan Žižka  z Trocnova a to ještě před tím, než husité začali obléhat Litoměřice. První písemnou zmínku  o Kalichu najdete z téhož roku v Husitské kronice Vavřince z Březové. Na hradě pobýval i bratr Jana Žižky Jaroslav a sestra Anežka.

Mimochodem – věděli jste, že z Kalicha měl být v roce 1868 odvezen základní kámen pro Národní divadlo? Tehdy to ale zakázal hejtman Litoměřického kraje…. Vyšlápněte si na Kalich, výhledy stojí za to! Hrad navíc prochází postupnou revitalizací.

Další tipy na výlety a turistické zajímavosti najdete ZDE.

Výlet pro Vás (včetně fotografií) připravila Destinační agentura České středohoří.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -