Charitu Litoměřice podpořila Nadace ČEZ

0
164

Litoměřice – V Litoměřicích našlo útočiště už více než 160 osob prchajících před válkou na Ukrajině. I proto Charitu Litoměřice potěšila finanční podpora, která dorazila z Nadace ČEZ.

„Díky nadační podpoře ČEZ jsme mohli zvýšit kapacitu lůžek pro osoby prchající z válečného stavu na Ukrajině. Nevíme, kolik přijede maminek ,babiček a dětí, ale musíme být připraveni, prostory jsou malé, ale důležité je rodinu nerozdělovat. Díky podpoře Nadace ČEZ jsme mohli koupit rozkládací dvoulůžka, která dokáží okamžitě zvýšit kapacitu ubytovny. Důležité je být připraven!“ uvedla Charita Litoměřice na sociálních sítích.

Pomoc uprchlíci v tuto chvíli naleznou ve třech budovách na území města. Koordinační centrum pro uprchlíky funguje v tuto chvíli na ubytovně v Želetické ulici. Azyl lidem, kteří prchají před válkou, poskytla také bývalá vojenská ubytovna v Dykově ulici. Ti, kteří nechtějí v Litoměřicích setrvat dlouhodobě, našli útočiště v hostelu sv. Štěpána.

- Naši partneři -
Předchozí článekPamátník Terezín vyhlašuje další ročník literární a výtvarné soutěže
Další článekDo Roudnice míří Pohádky z mechu a kapradí
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno