Pátek, 29 března, 2024
16.7 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiProdej mírového nápoje a stužek na ZŠ Antonína Baráka vynesl 50 000,-Kč

Prodej mírového nápoje a stužek na ZŠ Antonína Baráka vynesl 50 000,-Kč

Při současné politické situaci ve světě chtěla ZŠ Antonína Baráka v Lovosicích vyjádřit podporu ukrajinským občanům, kteří potřebují pomoc. Proto jsme se rozhodli ve spolupráci s Nadačním fondem BigMat z Litoměřic zorganizovat několik charitativních akcí.

První charitativní akce proběhla před naší školou, kde prodávali žáci 8.A a paní učitelka třídní nealkoholický  NÁPOJ MÍRU v barvách ukrajinské vlajky. Modrá a žlutá citronáda všem kolemjdoucím moc chutnala. Úžasné bylo, s jakou energií se děti chopily úkolu. Samy organizovaly, pekly moučníky, koordinovaly služby u stánku a činnost celého projektu.

Akci podpořili i místní podnikatelé. Potraviny Krátký a spol. věnovaly citrony a minerální vodu. Papírnictví Hanzalová darovalo kelímky. Také zapůjčením dvou várnic pomohla Centrální školní jídelna. Děkujeme!

Druhou charitativní akce byl prodej stužek a napečených cukrovinek od třídních učitelů, vše opět v barvách Ukrajiny. Závěr projektu byl ve znamení zpěvu všech žáků 1. stupně, kdy děti zazpívaly píseň o svobodě Náměšť.

Výše výtěžku obou charitativních akcí byla velice úspěšná! 50 000,- Kč posíláme na  transparentní účet Nadačního fondu BigMat, který má letité zkušenosti s charitou. Finanční prostředky se použijí pro základní potřeby konkrétních ukrajinských rodin a koupi konkrétních potřebných věcí.  

Velmi děkujeme všem rodičům, žákům, zaměstnancům školy a veřejnosti za solidaritu a ochotu přispět do naší charitativní sbírky.

Autor: ZŠ Antonína Baráka Lovosice

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -