Středa, 24 dubna, 2024
3.9 C
Litoměřice
DomůKulturaPřečtěte si Terezíně „Dopisy pravicovému radikálovi“

Přečtěte si Terezíně „Dopisy pravicovému radikálovi“

Terezín – Ve foyer kina Muzea ghetta v Památníku Terezín se ve čtvrtek 10. března ve 14 hodin koná slavnostní zahájení výstavy s názvem „Dopisy pravicovému radikálovi, nikdy nenapsané.“ Jedná se o výtvarnou výstavu německé výtvarnice  Esther Glück. Výstava bude po zahájení v předsálí kina Muzea ghetta k vidění až do konce května.

Obsahem výstavy je cyklus listů, na nichž se autorka snaží najít otázky a odpovědi ve vztahu k bezprecedentnímu jednání a politickému smýšlení vedoucích špiček populistických pravicových stran a jejich pravicově radikálních až extremistických posluchovačů. 

Dopisy jsou ustavičně psané a gumované a vznikají v nich skulptury vymodelované ze zlikvidovaných slov a myšlenek. Ve vygumovaných textech dopisů se odráží nedostatečnost slov, nepochopení, vztek i zoufalství. Jak k tomu dodává autorka Esther Glück: „Chtěla bych každý den napsat dopis, měla bych, měli bychom. Současně se mi nedostává slov, jako by jich bylo příliš mnoho, anebo málo, vedou stále k novému nepochopení, je třeba je vymazat, nahradit jinými, stále je znovu nalézat.“

Součástí vernisáže bude také projekce filmu For the End of Time / Pro konec času.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -