Čtvrtek, 28 března, 2024
7.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiLitoměřický Loutkový festival bude mít celý víkend co nabídnout

Litoměřický Loutkový festival bude mít celý víkend co nabídnout

Litoměřice – Nezapomeňte, že už dnes – v pátek 4. března – startuje 18. ročník litoměřického Loutkového festivalu! Vše začne průvodem, který startuje v 17 hodin a půjde od Divadla Karla Hynka Máchy na Mírové náměstí. Hlavním lákadlem průvodu je opravdový drak, kterého do města přivezlo českobudějovické divadlo KVELB. Drak má 10 metrů, umí létat a chrlí skutečný oheň a kouř. Přijďte se podívat!

Litoměřický Loutkový festival bude následně pokračovat v sobotu 5. března pohádkou „Šípková Růženka,“ kterou do Litoměřic přiveze brněnské Divadlo KEJKLE.

Netradiční pojetí tradiční pohádky, ve které nechybí ani vaření „šípkového lektvaru“ zaujme hlavně menší diváky. Šípková Růženka je totiž v této pohádce malá holčička. Po představení na děti čeká zábava  na jevišti s bublinami a balónky. Lístky seženete kliknutím ZDE.

V neděli 6. března na děti čeká veselé a hravé představení ČERT A KÁČA, do kterého se diváci aktivně zapojí. Pohádku plnou písniček do Litoměřic přiveze divadlo Evy Hruškové, Jana Přeučila a Zdeňka Rohlíčka. Pohádka má zhruba 50 minut a děti stoprocentně udrží v pozornosti až do konce. Rozhodně se nestane, že by se v polovině představení začaly vrtět. Po pohádce je připravena výtvarná dílna. Lístky seženete kliknutím ZDE. Představení začíná v 15 hodin.

Litoměřický Loutkový festival bude v Litoměřicích probíhat až do středy 9. března. Generálním partnerem festivalu je Ústecký kraj.

Podrobnosti najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -