BigMat pomáhá Ukrajině, veřejná sbírka už přinesla téměř 300 tisíc korun

0
111

Litoměřice – Litoměřický Nadační fond BigMat manželů Baudlerových dnes vyráží na další cestu k ukrajinským hranicím. Na hraniční přechod veze humanitární pomoc. Přiveze přesně to, co je aktuálně potřeba – věci totiž může i nakoupit. Prostřednictvím dárcovské výzvy se Nadačnímu fondu k těmto účelům podařilo vybrat téměř 300 tisíc korun.

Do sbírky se zapojilo už 153 lidí – mezi nimi i ti, kterým Nadační fond BigMat pomohl v minulosti.

„Děkujeme, že opět pomáháte!“ vzkázal Nadačnímu fondu Martin Hrdina, tatínek Aničky, pro kterou NF BigMat svého času sháněl peníze na plošinu. Anička Hrdinová je totiž na vozíku a než zasáhl Nadační fond BigMat, rodiče malou školačku do schodů museli vynášet v náručí.

„Jsem lékař a chování takových lumpů jako je Putin se mi lidsky i profesně hnusí,“ uvedl Zdeněk Bureš, který do sbírky NF BigMat přispěl částkou deset tisíc korun.

Peníze Nadační fond BigMat použije tradičně na pomoc konkrétním lidem a konkrétním rodinám, které dopraví do bezpečí a pomůže jim s návratem do běžného života. Na své první cestě, která proběhla minulý týden, získal BigMat přímo na ukrajinských hranicích celou řadu kontaktů a komunikuje s koordinačním štábem.

„Bohužel se na hranicích najdou i tací, kteří uprchlíky převážejí za peníze. Za dopravu do ČR chtějí většinou 150 – 200 EUR na osobu… a lidé jsou tak zoufalí, že tyto peníze opravdu zaplatí,“ uvedl Nadační fond na sociálních sítích. I díky sbírce a štědrosti lidí může BigMat válečné uprchlíky převézt zdarma.

„Rozhodně se nevyplatí jet na hranice jen tak – lidově řečeno na blind. Nemine Vás chaos a dlouhé hodiny čekání. Přes slovenské hranice Vás navíc ani jako pomoc nepustí,“ informoval Vratislav Baudler.

Situace na hranicích se každý den mění. Auto bude proto NF Bigmat plnit a těsně před odjezdem.

Pokud se chcete do sbírky zapojit, přispějte kliknutím ZDE. Informace o cestě na hranice, včetně toho, komu (a jak) Vaše peníze pomohly, sledujte ZDE.

Nadační fond BigMat má také transparentní účet115-8743160247/0100. Variabilní symbol: 202201.

Pohyby na transparentním účtu můžete sledovat ZDE.

Reportáž o cestě Nadačního fondu BigMat k ukrajinským hranicím z minulého týdne – ZDE.

- Naši partneři -
Předchozí článekROUDNICE N. L.: Maškary se zmocnily klíče od města a vyrazily do ulic
Další článekLitoměřický Loutkový festival bude mít celý víkend co nabídnout
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno