Sobota, 27 dubna, 2024
10.3 C
Litoměřice
DomůObceLibochovanyDestinační agentura České středohoří tentokrát zve na Tříkřížový vrch

Destinační agentura České středohoří tentokrát zve na Tříkřížový vrch

Litoměřicko – Víkend jako malovaný přináší i otázku, kam na výlet. Za pěknými výhledy do údolí Porta Bohemica se vydejte na vyhlídku Kalvárie – Tři kříže. Skalní ostroh, kterému dominují tři kříže a ke kterému se váže řada pověstí, je dobře viditelný už z daleka.

První záznamy o dřevěných křížích pocházejí ze šestnáctého století. K místu se váže mnoho pověstí. Jedna z nich hovoří o třech pannách, které milovaly rytíře z Kamýku.  Protože jej však jen jedna mohla dostat za manžela a ony dívky sobě přísahaly věčné přátelství, zvolily nakonec raději společnou smrt. Vystoupily na skálu nad Labem, ještě jednou poslaly rytíři ke Kamýku poslední pozdrav a pak se vrhly do Labských vln. Když se o jejich smrti Kamýcký rytíř dověděl, dal na skále postavit tři kříže.

Výlet začněte v obci Libochovany, a držte se žluté turistické značky. Ta vás dovede na rozcestí Kalvárie, odkud je to už jen kousek po zelené na samotnou vyhlídku.

S sebou dobrou náladu a samozřejmě dobrou obuv.

Tip na výlet pro Vás připravila Destinační agentura České středohoří.

Další tipy na výlety najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -