Středa, 24 dubna, 2024
3.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceJednostopá vozidla parkují v centru Litoměřic zdarma

Jednostopá vozidla parkují v centru Litoměřic zdarma

Litoměřice – Od 1. ledna vstoupila platnost novela vyhlášky o placení parkovného v centru Litoměřic. Nově jsou od poplatků osvobozena jednostopá vozidla.

Vyplatí se tak nyní jezdit do zpoplatněné zóny motocyklem nebo skútrem. Litoměřice se v přijetí tohoto návrhu inspirovaly dalšími evropskými městy. „Jednostopé vozidlo je moderní individuální dopravní prostředek využívaný spoustou lidí. Půdorysně zabere mnohem méně místa než automobil. Proto se rada města rozhodla jeho uživatele tímto krokem zvýhodnit,“ vysvětlil místostarosta města Lukas Wünsch.

„Statistika říká, že v současné době cestuje v automobilech v průměru 1,3 osob. Ty tak může tato novinka motivovat k pořízení například skútru, s nímž snáze, a hlavně zdarma zaparkují kdekoliv,“ dodal Lukas Wünsch.

Autor: Radim Tuček

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -