Čtvrtek, 2 května, 2024
19.7 C
Litoměřice
DomůKulturaNová kniha Jiřího Svobody „Poutník Českým středohořím“ pokřtěna v ústeckém muzeu

Nová kniha Jiřího Svobody „Poutník Českým středohořím“ pokřtěna v ústeckém muzeu

Ústí nad Labem – Dne 2. února 2022 se v Muzeu města Ústí nad Labem konal křest nejnovější knihy Jiřího Svobody „Poutník Českým středohořím“. Jiří Svoboda tak navázal na své předchozí dvě knihy o Českém středohoří – Tajemství a Zázračné České středohoří. Knihu pokřtil Mart Eslem, známý ústecký cestovatel (96 zemí světa).

Kniha „Poutník Českým středohořím“ s podtitulem „Jak jsem potkal lidi, kameny, kytky a jiné zázraky“ je koncipována jako sbírka esejí a dalších textů o zajímavostech a krásách Českého středohoří s bohatým obrazovým doprovodem. Nahlédněte do krajiny plné barev i pozoruhodných rostlin a živočichů, ponořte se do záhad nejstarší historie lidského osídlení, prozkoumejte dávné sopky, nebo se nechte okouzlit barokními památkami, skrytou geometrií skal a krásou nerostů.

Zároveň s křtem nové knihy byla zahájena výstava autorových fotografií. V muzejní kavárně budou fotografie k vidění až do 3. dubna.

Na celkem osmi výstavních panelech v prostoru muzejní kavárny si mohou návštěvníci prohlédnout šestnáct snímků této nádherné krajiny. Pokud byste rádi viděli více, doporučujeme navštívit i zrcadlové bludiště na Větruši, kde Jiří Svoboda ukazuje krásy Českého středohoří v průběhu posledních deseti let, kdy tvořil sérii svých výpravných publikací „Tajemství Českého středohoří“, „Zázračné České středohoří“ a „Poutník Českým středohořím.

Ponořte se do úchvatné krajiny vodopádů, středověkých hradů, přírodních památek a kouzelných výhledů, prostřednictvím dalších dvanácti panelů s třiceti fotografiemi. Přijďte se přesvědčit, že Jiří Svoboda o zdejší krajině dokáže svými fotografiemi nádherně vyprávět.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -