Pondělí, 29 dubna, 2024
16.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosicePokoř Everest na Lovoši a udělej dobrou věc!

Pokoř Everest na Lovoši a udělej dobrou věc!

Lovosice – Víte, že běžec Jakub Chalupný v sobotu 26. února několikrát vystoupá na Lovoš? Přidejte se k němu a podpořte dobrou věc. Konkrétně lidi s cystickou fibrózou – závažným a stále ještě nevyléčitelným onemocním, které postihuje zejména plíce a trávící soustavu a výrazně zkracuje nemocným jejich život.

Běžec Jakub Chalupný chce opakovaným  výstupem na Lovoš postupně zdolat výškové metry nejvyšší hory světa. Na Lovoš vystoupá celkem 33,5x a během či chůzí zdolá 170 kilometrů. Zvládnout to chce za třicet hodin. Za každý zdolaný výškový metr navíc pošle 1 korunu na konto Klubu cystické fibrózy. Ten nemocným cystickou fibrózou poskytuje (mimo jiné) finanční a materiální pomoc a organizuje pro ně terapeutické pobyty.

K Jakubovi se přidá také několik jeho přátel a pomoc přislíbili i sponzoři. Pokud se k běžci přidáte, přímo na Lovoši bude pokladnička, do které je možné Klubu cystické fibrózy přispět.

V rámci akce můžete přispět také on-line na účet 1921101329 / 0800 (do poznámky Everesting). Za každý Váš nastoupaný metr přispějte korunu nebo libovolnou částku.  Akce bude probíhat od soboty 26. února od 6 hodin  do neděle 27. února 12 hodin. Chata na Lovoši bude v sobotu otevřená až do půlnoci.

Pokud si netroufáte přímo na Everest, využijte třeba Sněžku. V takovém případě musíte Lovoš zdolat celkem 7x  (1603 metrů). Možností je i Mont Blanc. Abyste ho pokořili, je nutné Lovoš zdolat 18,5x. Záleží jen na Vašem odhodlání a fyzické kondici.

Podrobnosti o akci najdete v události ZDE.

Cystická fibróza je vzácné dědičné onemocnění, které začíná většinou v dětství častými záněty dýchacích cest, které poškozují plíce. V konečné fázi onemocnění cystická fibróza způsobuje selhání plic. Jedinou šancí na záchranu je pro nemocné transplantace plic, která ovšem není možná u všech pacientů. Lidé s touto nemocí se průměrně dožívají pětadvaceti let. Aktuálně je v České republice 700 nemocných.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -