Pátek, 10 května, 2024
9.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceCentrální školní jídelna Litoměřice zdražila obědy

Centrální školní jídelna Litoměřice zdražila obědy

Litoměřice – Centrální školní jídelna Litoměřice přistoupila k navýšení cen obědů, a to v kategoriích týkajících se druhého stupně základních škol, středních škol a doplňkové činnosti pro veřejnost.

K tomuto kroku přistoupila litoměřická „centrálka“ z důvodu zvýšení cen potravin, převážně cen brambor, masa, zeleniny, ovoce a mléčných výrobků, ale také z důvodu rostoucí ceny elektřiny, plynu a dalších režijních nákladů.

„Důležitým hlediskem bylo také zachování možnosti výběru jídel i kvality převážně lokálních potravin,“ dodal ředitel Centrální školní jídelny Martin Mudra. Školkám a prvnímu stupni základních škol zůstávají ceny potravin stejné.

Pro kategorii II., tedy druhý stupeň ZŠ, se ceny obědů zvýší o jednu korunu, pro kategorii III., tedy střední školy, o tři koruny. Veřejnost pocítí změnu cen doplňkové činnosti o pět korun.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Anna Hrochová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -