Neděle, 5 května, 2024
17.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoVítr převrací stromy, ničí střechy a potopil loď

Vítr převrací stromy, ničí střechy a potopil loď

Litoměřicko – V Ústeckém kraji se hasiči nezastaví. Jen  v noci ze soboty na neděli vyjeli k více než 100 událostem. Většinou odstraňovali polámané větve a stromy nebo odklízeli části střech.

Na Žernoseckém jezeře dnes ráno velké vlny potopily středně velkou loď – i s částí mola.  Zasahovali litoměřičtí hasiči  a také potápěči z Modřan, kterým se nakonec podařilo odříznout molo od lodi. Loď byla v hloubce asi 8 metrů.

Výstraha na velmi silný vítr platí do  dnešní půlnoci. Vítr může dosahovat rychlosti až 110 km za hodinu. Omezte pohyb venku i jízdy autem, nezdržujte se v blízkosti stromů a starších domů. Padesát tisíc domácností napříč republikou je v tuto chvíli bez proudu.

Foto: HZS Ústeckého kraje

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -