Pátek, 26 dubna, 2024
1.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceRoudnice nad LabemV tříkrálových kasičkách roudnické charity bylo přes 300 tisíc korun

V tříkrálových kasičkách roudnické charity bylo přes 300 tisíc korun

Roudnice nad Labem – Výsledek letošní Tříkrálové sbírky překonal veškerá očekávání. Dobrovolníci Charity Roudnice nad Labem letos od dárců na Podřipsku poprvé vybrali více než tři sta tisíc korun. Sbírka tak překonala i loňský výjimečný ročník.

Po loňské zkušenosti, kdy se kvůli protiepidemickým opatřením nesmělo koledovat, Charita Roudnice nad Labem připravila alternativu v podobě 23 stacionárních kasiček. V prvním lednovém týdnu však bylo jasné, že se černé scénáře nebudou opakovat a koledníci tak mohli vyrazit do ulic. Skupinky tří králů jsme tak mohli na Nový rok potkat na Řípu a později v Roudnici nad Labem, Budyni nad Ohří a dalších čtrnácti obcích Podřipska a Budyňska.

Celkově se do sbírky zapojilo 185 dobrovolníků – z toho nejmladší kolednici bylo 5 let, nejstaršímu koledníkovi 75 let. Společně do 85 kasiček vybrali krásných 301 066 Kč.

„Děkujeme všem, kteří nám přispěli. Takový výsledek nikdo z nás nečekal. Z reakcí občanů je zřejmé, že akce v našem regionu již zapustila své kořeny a lidé se na koledníky těšili a neodháněli je. Naopak byli milí, vstřícní a velice štědří. V letošním roce nám koledování trochu komplikovala situace, kdy se mnozí koledníci dostávali do dvoutýdenních karantén a izolací. Naplánované se tak často muselo na poslední chvíli měnit, aby se skupinky vůbec daly dohromady. Ale všichni to skvěle zvládli a skoro všude měli v záloze i náhradníky,“ zhodnotila letošní sbírku ředitelka roudnické charity Ing. Marcela Lysáčková.

Výtěžek sbírky bude využit na financování projektů Charity Roudnice nad Labem – azylového domu pro ženy a matky s dětmi, charitního šatníku a podporu rodin s dětmi.

Autor: Jan Vancl, tisková zpráva města Roudnice nad Labem

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -