Čtvrtek, 28 března, 2024
8.8 C
Litoměřice
DomůObceLibochoviceZámecký park v Libochovicích poškodili vandalové

Zámecký park v Libochovicích poškodili vandalové

Libochovice – V parku Státního zámku Libochovice v neděli 23. ledna řádili vandalové. Přestože park byl uzavřen, partička nenechavců si z toho nic nedělala a od vylomenin ji to neodradilo. Skupina nenávratně poškodila některé keře. Zámek je bude muset nahradit.

„Ač se to někomu může zdát jako drobnost, rozhodně to tak není. Vyměnit poškozený keř za nový je prakticky nemožné, takto zapěstovaný nikde neseženete. Zbývá tedy jen nahradit všechny za nové, v tom případě již se dostáváme k milionovým částkám…“ vysvětlila kastelánka Státního zámku Libochovice, Michaela Prokopová.

Protože zahrada je, stejně jako zámek, národní kulturní památkou, byla celá věc předána Policii ČR.

Na řádění vandalů se můžete podívat ZDE. Pokud někoho ze záznamu poznáte, oznamte to, prosím Policejní stanici Radovesice – telefonní číslo 974 436 741.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -