Středa, 24 dubna, 2024
9.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceSochař Libor Pisklák slaví 60. narozeniny

Sochař Libor Pisklák slaví 60. narozeniny

Litoměřice – Busta filipínského národního hrdiny José Rizala v podloubí Salvy Guardy nebo jeho blízkého přítele, středoškolského profesora Ferdinanda Blumentritta ve stejnojmenném parčíku před tržnicí. Busta komika Felixe Holzmanna, pítko v parku Václava Havla a další pítko na Dlouhé ulici, jemuž dominuje dívka s proutkem, ale i kašna na Kostelním náměstí s čtyřmi plastikami chrlícími vodu nebo kruhový objezd s prvky symbolizujícími České středohoří.

Autorem těchto svým charakterem rozmanitých děl, s nimiž se v Litoměřicích potkáváme ve veřejném prostoru, je akademický sochař Libor Pisklák. Dnes ho na radnici přijal starosta Ladislav Chlupáč, aby mu poděkoval u příležitosti jeho 60. narozenin za dlouholetou úspěšnou spolupráci s městem.

„Skutečným majstrštykem však byla revitalizace gotického hradu, která probíhala pod jeho odborným dohledem,“ připomněl starosta Chlupáč výsledek stavebně i restaurátorsky nesmírně náročné rekonstrukce historicky cenného objektu na Tyršově náměstí. Řada cenných prvků totiž byla skryta pod nánosy zdiva a jejich odkrytí vyžadovalo odbornost, trpělivost a preciznost. „A tyto vlastnosti Liborovi, kterému přeji hodně zdraví, štěstí a další tvůrčí úspěchy, nikdy nechyběly,“ vyjádřil starosta obdiv k výsledkům práce jubilanta.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Eva Břeňová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -