Čtvrtek, 2 května, 2024
18.7 C
Litoměřice
DomůPozvánkyVyšlápněte si na Kozí vrch!

Vyšlápněte si na Kozí vrch!

Ústí nad Labem – Přemýšlíte, kam na víkendovou procházku? Zkuste Kozí vrch! Nachází se 7 kilometrů od Ústí nad Labem, u obce Povrly. Jedná se o přírodní rezervaci. Z vrcholku je krásný výhled do údolí řeky Labe, na Bukovou horu a do Ústí nad Labem. Výlet Vám přitom nezabere moc času a není náročný.

Na vrchol se dostanete po zelené od nádraží, vrátit se můžete okruhem po asfaltce nebo pokračovat dále přes vyhlídku Nýdrleho až do Neštěmic.

Kozí vrch je domovem pro mnoho kriticky ohrožených druhů. Žije tady například Ještěrka zelená a v lokalitě pravidelně hnízdí kriticky ohrožený sokol stěhovavý. Od 1. března do 30. června bývá proto část vrchu pro turisty uzavřena, aby lidé ptáky nerušili.

Foto: Destinační agentura České středohoří.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Naši partneři -
- Reklama -