Úterý, 30 dubna, 2024
15.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceGastrocentrum Pohoda zve tentokrát třeba na ruský boršč

Gastrocentrum Pohoda zve tentokrát třeba na ruský boršč

Litoměřice – Gastrocentrum Pohoda v Litoměřicích má těm, kteří ve všední dny nestíhají vařit, i v nadcházejícím týdnu co nabídnout. Pokud se nechcete stravovat ve fast foodech, přijďte se naobědvat sem. Na výběr je každý den z pěti jídel, polévka samozřejmostí.

V pondělí  10. ledna bude hovězí zeleninová polévka s těstovinou a segedínský guláš s knedlíkem. Chutnat Vám určitě budou také kantonské nudle s kuřecím masem a zeleninou – směs masa a širokých nudlí. Pokud jste si dosud nevybrali, zkuste kapustový masový karbanátek s bramborovou kaší. Zapečený květák s brokolicí a sýrem potěší milovníky nákypů. Jestliže máte dojem, že si po Vánocích musíte hlídat figuru, určitě vezmete zavděk kuskus salátem s kuřecím masem.

V úterý 11. ledna bude táborská bašta s dušeným zelím a knedlíkem – v podstatě klasické „vepřo knedlo zelo,“ doplněné o klobásu. Příznivce české kuchyně a hladové milovníky poctivého jídla tento chod určitě potěší. Houbový kuba se salátem také nezklame –  přesvědčte se, že v lednu chutná snad ještě lépe než o Vánocích!  Francouzské brambory na pultu určitě také dlouho nezůstanou. Z lehčích jídel bude v úterý k mání těstovinový salát s balkánským sýrem. Případně si můžete dát vepřové maso po sčchuansku s dušenou rýží. Úterní polévka je frankfurtská s bramborem.

Ve středu 12. ledna  přijďte na smažený vepřový řízek s bramborovou kaší  nebo na rajskou omáčku s knedlíkem a vepřovým masem.  Tahounem středeční nabídky jsou švestkové knedlíky z bramborového těsta sypané mákem – ty si rozhodně nenechte ujít. Pokud preferujete lehčí jídla, dobrá volba bude pohankové rizoto nebo bulgur salát s kuřecím masem. Pokud jde o polévky, ve středu bude drůbková s nudlemi.

Ve čtvrtek 13. ledna bude květáková polévka a vepřové žebírko na kmíně s dušenou rýží. Bude i česká klasika nejklasičtější – šunkofleky. Kuřecí plátek s nivou a šťouchanými bramborami  je jídlo pro lidi, kteří mají v kuchyni rádi jistotu. A k mání bude ve středu i šopský salát a bulgur salát s kuřecím masem – na své si tak přijdou i ti, kteří se chtějí stravovat trochu zdraveji.

V pátek 14. ledna přijďte na meruňkové knedlíky s tvarohem nebo  na sekanou svíčkovou s knedlíkem. Bude i smažený květák s bramborami a tatarkou. Nezklame ani vepřový závitek s dušenou rýží a těstovinový salát s kuřecími nugetkami. Páteční polévka je ruský boršč – na toto období ideální jídlo.

Gastrocentrum Pohoda najdete v litoměřické ulici Vinici 2244, v ulici Žižkova 2 a v průchodu vedle městského úřadu na Mírovém náměstí.

Obědy se vydávají od 10.30 do 14 hodin. Cena za hlavní jídlo je 72,- Kč.

Více informací najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -