Neděle, 19 května, 2024
14.5 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiVánoční koncert tečkou za letošní „sezónou“ ZUŠ

Vánoční koncert tečkou za letošní „sezónou“ ZUŠ

Litoměřice – Divadlo K. H. Máchy bylo ve středu večer místem posledního letošního veřejného vystoupení žáků litoměřické ZUŠ. Na vánočním koncertu se představilo čtrnáct účinkujících – od začátečníků až po pokročilé hráče. 

Program se uskutečnil za účasti „Nadačního fondu Delfín – šance dětem“, který už pět let spolupracuje se školou a který podporuje žáky ze sociálně znevýhodněného prostředí.  Renata Sluková a Jana Červinková za to jménem školy poděkovaly zakladatelce fondu Kateřině Tenglerové.

Litoměřická ZUŠ si letos připomíná 120 let svého vzniku! Během večera byla představena publikace, která na 84 stranách mapuje historii i současnost školy. Autor, novinář a fotograf Miroslav Zimmer ji připravil ve spolupráci s vedením školy a několika kantory.  Podle něj ji ZUŠ chtěla uvést do života už dřív, plánované akce školy však značnou měrou ovlivnila nepříznivá situace s covidem.  Kvůli ní se nekonal ani tradiční Velký vánoční symfonický koncert v domě kultury s Rybovou Českou mší vánoční.

  Přes všechny tyto překážky škola, která rozvíjí tradice uměleckého školství na Litoměřicku, „jede“ dál a je stále významnou součástí kulturního a společenského dění ve městě a okolí. 

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -