Pátek, 26 dubna, 2024
15.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiŠtrúdlobraní na ZŠ Antonína Baráka

Štrúdlobraní na ZŠ Antonína Baráka

Lovosice – Ve středu 10. listopadu 2021 proběhla na ZŠ Antonína Baráka v Lovosicích celodružinová akce s názvem Štrúdlobraní. Paní vychovatelky připravily pro žáky pět dílniček, ve kterých si mohli vyzkoušet, jak se dá využít ovoce z našich zahrádek nejen v kuchyni, ale i při pracovních a výtvarných činnostech.

Děti ze všech oddělení školní družiny se rozdělily do pěti skupin a ty postupně navštěvovaly jednotlivé dílničky. V kuchyňce si každá skupina upekla štrúdl a zhotovila ovocný salát. Při další aktivitě si děti zhotovily svícen z jablíček, gumových cukrátek, rozinek a sušiny a vyrobily si i tiskátka z jablíček, která použily ke zhotovení velkého kompotu. A aby dětem při těchto činnostech nechyběl pohyb, byla pro ně v tělocvičně připravena překážková dráha.

K tomu průběžně děti ochutnávaly všechny sladké dobrůtky, které napekli jejich rodiče. Nejvíce se však všichni těšili na závěrečné ohodnocení svých dekorativních výrobků a ochutnávku vlastních kulinářských výtvorů.

Věříme, že si děti Štrúdlobraní bezvadně užily.

Děkuji všem kolegyním za přípravu aktivit a organizaci projektu a rodičům za napečení velmi chutných pokrmů.

Autor: Eva Motlová, vedoucí školní družiny

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -