Sobota, 4 května, 2024
17.5 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceBoj za demokracii přiblíží 17. listopadu Sametová vzpomínka

Boj za demokracii přiblíží 17. listopadu Sametová vzpomínka

Litoměřice – Den boje za svobodu a demokracii přiblíží ve středu 17. listopadu od 10 hodin vzpomínkový akt na Mírovém náměstí v Litoměřicích s názvem Sametová vzpomínka. Významné milníky české historie připomene město Litoměřice spolu s Nadačním fondem Kalich.

„Dne 17. listopadu bylo v roce 1939 bylo po pohřbu Jana Opletala popraveno 9 studentů a přes 1200 dalších posláno do koncentračních táborů. S tímto datem se pojí také výročí pádu komunismu roku 1989. Přijďme si připomenout tyto významné momenty v boji za demokracii, stejně jako jejich význam pro současnost,“ vyzval starosta města Ladislav Chlupáč.

Účast na pietě přislíbili bývalí disidenti, signatáři Charty 77 Zdeněk Bárta a Alexandr Vondra spolu se starostou a senátorem Ladislavem Chlupáčem. Událost započne u bronzové trikolory instalované na budově České spořitelny při příležitosti 30. výročí sametové revoluce.

Pokračovat bude v parku Václava Havla. Účastníci zde vzpomenou na oběti významných událostí boje za demokracii symbolickým zapálením svíčky u busty Václava Havla. Čestnou stráž budou držet litoměřičtí skauti, hudební doprovod zajistí studenti ZUŠ Litoměřice.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je ZDE.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Anna Hrochová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -