Pátek, 19 dubna, 2024
4.5 C
Litoměřice
DomůSportHokejStadion ve Frýdku-Místku na body nedosáhl

Stadion ve Frýdku-Místku na body nedosáhl

Frýdek-Místek – V minulém kole vyhráli litoměřičtí hokejisté v Havířově Po sobotní výhře se přesunuli o několik desítek kilometrů, aby se hned v neděli představili v hale Polárka ve Frýdku-Místku, kde si předehráli duel 18. kola.

Domácí vstupují do zápasu mnohem lépe než jejich soupeř a Vít Christov jim zajišťuje v první třetině dvougólový náskok. Ve druhé části se Severočechům daří snížit, ale po chvíli je vše při starém. Hosté ovšem znovu bleskově snižují a je zaděláno na pořádné drama. Na začátku posledního dějství je to opět o dvě branky, ale Roman Přikryl snižuje a jak se později ukazuje dává výsledku konečnou podobu. Stadion se i po dohrávkách tohoto kola udrží na druhé příčce.

Ve druhé minutě sice Severočeši zahrozili, ale gólmana Šimbocha z klidu nevyvádějí. Ve třetí minutě střílí nepřesně Koláček. Ve čtvrté minutě je Marcel potrestán za držení, V čase 05:26 neudržel Tomáš Král Lyszczarczykův pokus z vrcholu levého kruhu a poté vyhrává před brankou přetlačovanou s Výtiskem Christov, jenž dorážkou z hranice brankoviště otevírá gólový účet tohoto duelu. V sedmé minutě si připisuje Šimboch první opravdu důležitý zákrok. Od prvních minut se hraje řízně a k vidění bylo i několik tvrdých hitů na obou stranách. V desáté minutě končí akce Rysů nepřesnou přihrávkou, jejímž autorem byl Peterek. V čase 10:08 posouvá Peterek puk od levého mantinelu do jízdy Christovovi, jenž se v levém kruhu protahuje mezi Výtiskem a Kottkem a celý parádní bleskový výpad zakončuje dokonale zvládnutou bekhendovou kličkou, po které zasouvá kotouč ke vzdálenější tyči. Ve 12. minutě si Tomáš Král poradil s Matiaškovou střelou zpoza obránce. Ve 13. minutě se bojuje o kotouč hlavně ve středním pásmu. V 15. minutě neudržel Šimboch nahozený kotouč, ale nikdo z litoměřických se k dorážce nedostal. V 16. minutě se nevešel mezi tři tyče Marcelův pokus. V téže minutě je Šlahař vyloučen za sekání. V 17. minutě vystihuje domácí obrana Přikrylovu křížnou přihrávku a Rysi se poté osvobozují. V 18. minutě vyfasoval Jícha menší trest za hákování. V 19. minutě schytal Tomáš Král ránu do masky a rozhodčí raději přerušují hru. Ve 20. minutě se Severočeši osvobozují. V téže minutě se dostávali hosté do přečíslení, z kterého nakonec nic nebylo. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 2:0.

Ve 21. minutě se Severočeši provinili zakázaným uvolněním. Ve 22. minutě zastavuje rodící se litoměřickou akci ofsajd. V téže minutě nachází Šimboch v lapačce Jebavého bombu od modré čáry. Ve 23. minutě se prezentuje druhým tvrdým hitem v tomto utkání mladý talentovaný obránce Krzak. Ve 24. minutě objíždí Peterek po nabídce Tadeáše Krále branku, ale zpětnou přihrávku Tadeáš Král nezpracoval. V čase 23:56 předává Válek na vrcholu pravého kruhu puk Sihvonenovi, jehož absolutně nepovedená střela se odráží od brusle dezorientovaného Adámka mezi Šimbochovy betony a za brankovou čáru. Ve 26. minutě dostává domácí střídačka menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Ve 27. minutě se odráží Sihvonenova rána od břevna. Ve 28. minutě si Slezané vypomáhají zakázaným uvolněním. Ve 29. minutě se budou hosté bránit ve třech. Nejprve je na trestnou lavici vykázán Pinkas za podrážení a o čtyři vteřiny později k němu usedá Válek, který bude pykat za zdržování hry. Ne 29. minutě míří mimo tři tyče Šlahař. V čase 29:17 nabíjí Teper v dvojnásobné početní výhodě z vrcholu pravého kruhu na vrchol levého Šlahařovu, jehož bomba se odráží od levého betonu Tomáše Krále do pravého kruhu, odkud ho uklízí do sítě zcela volný Lyszczarczyk. Ve 31. minutě nastřeluje Klimša masku Tomáše Krále. V téže minutě si Šimboch poradil s se střelou Rouhy z levé strany. Ve 32. minutě neudržel Tomáš Král Teperovu ránu, ale žádný z jeho spoluhráčů se k dorážce nedostal. V téže minutě je Lyszczarczyk vyloučen za hákování. V čase 32:29 nabíjí Koláček z levého kruhu do pravého Urbanovi, proti jehož střele bez přípravy k bližší tyči se nestíhá Šimboch přesunout. Ve 34. minutě vyfasoval Lyszczarczyk menší trest za podrážení. Ve 35. minutě se ocitá Šimboch pod palbou. Ve 36. minutě pálí Sihvonen bez přípravy těsně vedle pravé tyče. V téže minutě zahrozil Komorski, ale na Tomáše Krále recept nenachází. Ve 37. minutě stíhá Šimboch sklapnout betony proti bombě Černohorského. Ve 38. minutě předvádí Tomáš Král parádní zákrok lapačkou. Ve 38. minutě odpaluje Kottek kotouč mimo hrací plochu a bude pykat za zdržování hry. Ve 39. minutě tečuje Komorski Šlahařovu nabídku mimo tři tyče. V téže minutě se Šlahařovi zakončení bez přípravy vůbec nepovedlo. Ve 40. minutě je Černohorský potrestán za podrážení. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 3:2.

Ve 41. minutě se domácím nedaří usadit v útočném pásmu. V čase 41:43 nachází Matyáš z levého kruhu u bližší tyče Matiaška, který bekhendovou střelou přehazuje ležícího Výtiska a kotouč posílá ke vzdálenější tyči. Ve 44. minutě chytá Tomáš Král Šlahařovu bombu z levého kruhu. V téže minutě se protahuje podél Tepera do útočného pásma Pajer. V čase 44:46 se po přihrávce Jebavého dostává Přikryl do útočného pásma, kde se prosazuje přes čtveřici bránících protihráčů a z pravého kruhu míří do bližší šibenice. Ve 47. minutě zakládají Severočeši další akci. V téže minutě je mino tři tyče sražen Šlahařův pokus. Ve 48. minutě je po nahození Černohorského hostům odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti. V téže minutě je do ofsajdové pasti lapen Klimša. O chvíli později utíká litoměřickým kotouč na zakázané uvolnění. Ve 49. minutě končí u Tomáše Krále Teperovo nahození od modré čáry. V 50. minutě vyráží Šimboch Urbanovu nebezpečnou střelu. V 52. minutě se ocitají Rysi pod tlakem a tak vyhazují kotouč v tísni na zakázané uvolnění. V 53. minutě nenachází O. Procházka před brankou žádného ze spoluhráčů. V 54. minutě se po dalším odpískaném zakázaném uvolnění vhazuje před Šimbochem. V 54. minutě se dostává do slibné šance Pajer, ale v tísni překonat Šimbocha nedokázal. V 56. minutě se hosté marně snaží najít cestu do útočného pásma. V téže minutě zblokoval Krzak kotouč do rohu. V 57. minutě si Tomáš Král poradil s Klimšovou střelou zápěstím. V 58. minutě letí do rohu Holého rána. V 59. minutě je Jebavý potrestán za hákování. V 60. minutě je Holého bomba sražena vysoko nad branku. V čase 59:39 si bere trenér David Bruk oddechový čas, po jehož skončení zůstává Tomáš Král sedět na střídačce. Utkání končí a Stadion se po porážce 4:3 vrací na sever Čech s prázdnou.       

HC Frýdek-Místek – HC Stadion Litoměřice   4:3 (2:0, 1:2, 1:1)  

Branky a nahrávky: 6. Christov (Lyszczarczyk, Matyáš), 11. Christov (Peterek, Šlahař), 30. Lyszczarczyk (Šlahař, Teper), 42. Matiaško (Matyáš, Lyszczarczyk) – 24. Sihvonen (Válek, J. Holý), 33. T. Urban (Koláček, Válek), 45. R. Přikryl (Jebavý, Černohorský). Rozhodčí: Přemysl Skopal, Lukáš Bejček – Martin Konvička, Tomáš Kučera. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Diváci: 286. Střely na branku: 31:28 (15:5, 9:14, 7:9). Zblokované střely: 2:5. Bloky: 5:2. Vhazování: 31:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.

HC Frýdek-Místek: Šimboch (Nešpůrek) – Ciura, Teper (A), Krzak, Matyáš, J. Adámek, Z. Malík – Tadeáš Král, Peterek, Šlahař – Christov (C), Komorski, Lyszczarczyk – Goiš, Křivohlávek, Klimša (A) – Geidl, Matiaško, J. Blaško – Čmiel.  Trenéři: Mojmír Trličík, Jozef Daňo.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Sklíba) – Kottek, P. Marcel, Výtisk (C), J. Holý (A), Jebavý (A), Pinkas, Černohorský – Válek, R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, J. Jícha, T. Urban – Pajer, Koláček, M. Kadlec – Rouha, Berka, Smola.  Trenéři: David Bruk, Daniel Tvrzník.

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více informací a sportovních článků je ZDE.

Foto: Jan Velčovský

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -