Pátek, 26 dubna, 2024
11 C
Litoměřice
DomůSportFotbalLitoměřicko ztratilo výborně rozehraný zápas se Sokolem Srbice

Litoměřicko ztratilo výborně rozehraný zápas se Sokolem Srbice

Litoměřice – V minulém kole vyhráli litoměřičtí fotbalisté nejtěsnějším možným rozdílem bitvu v Souši. Tentokrát přivítali v přímém souboji o druhou příčku Sokol Srbice.

Domácí se sice v prvním poločase ujímají vedení, ale o pouhou minutu později mají hosté výhodu pokutového kopu, který likviduje Ondřej Botoš. Následně přidává pojistku parádní střelou z přímého kopu David Šraga. Následuje několik srbických šancí a výtečných zákroků domácího gólmana. Brzy po přestávce hosté snižují. Ve třetí nastavené minutě vyrovnává Karel Jelen a posílá tuto bitvu do penaltového rozstřelu, ve kterém dokončuje Sokol obrat. Litoměřicko se i po tomto kole drží na druhé příčce.  

Ve třetí minutě míjí vzdálenější tyč Šragův pokus z přímého kopu rozehraného z levé strany. V osmé minutě vytahuje Botoš na roh Říhovu nebezpečnou střelu z ostrého úhlu z pravé strany. V deváté minutě sráží Matějka na roh nebezpečnou Říhovu nabídku z pravé strany. Ve 12. minutě krotí gólman Zdeněk Šragovu ránu z dálky. Ve20. minutě si naskakuje Flégl u bližší tyče na Durův centr z levé strany a hlavou posílá míč pod břevno. Ve 21. minutě padž vš vápně po kontaktu s Novotným A. Švábenský a sudí Jaroslav Faigl nařizuje pokutový kop.

Ve 22 minutě si staví míč Khaur, ale Botoš jeho špatně umístěnou střelu vyráží. Ve 24. minutě rozehrává Šraga přímý kop z dálky a jeho povedená rána zaplouvá přesně k pravé tyči, kam za ní plachtí Zdeněk marně. Ve 25. minutě vyfasoval faulující Janouš hodně přísnou žlutou kartu. Ve ěž. minutě dostává Batelka žlutou kartu za faul na Novotného. Ve 28. minutě sráží Matějka na roh Salákův pokus z pravé strany. Ve 33. minutě pálí Salák z přímého kopu pánu bohu do oken. Ve 41. minutě vytahuje Botoš na roh Batelkovu střelu z levé strany. Po jeho rozehrání likviduje ve 42. minutě i Pimparovu nebezpečnou hlavičku z těsné blízkosti. Ve 45. minutě vyfasoval žlutou kartu u středového kruhu faulující Flégl. V první nastavené minutě se sice daří Khaurovi dopravit míč do sítě, ale gól není uznán pro ofsajd. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 2:0.

Ve 48. minutě nachází Batelka z levé strany od koncové čáry na středu volného Saláka a ten pálí přesně pod břevno. V 54. minutě  vytahuje Botoš nad břevno Salákovu bombu z dálky. V 56. minutě střídá Jahnel Říhu. V 59. minutě nahrazuje Suroviak Hraničku. V 62. minutě odhlavičkoval Novotný Stiborův centr z pravé strany. V 62. minutě dostává žlutou kartu na střídačce sedící Egrt. V téže minutě nastřeluje Salák z ostrého úhlu z pravé strany pouze boční síť. V 64. minutě střídá Hruška Rapavého. V 68. minutě si připisuje Botoš veledůležitý zákrok proti Batelkově střele z levé strany. V 69. minutě odstupuje Martykán a na trávník vbíhá Egrt. V 71. minutě rozehrává Šraga rohový kop z pravé strany ke vzdálenější tyči, kde Zdeněk likviduje Hruškovu nebezpečnou hlavičku. V 74. minutě pálí Dura ve vápně z levé strany hodně nepřesně. V 75. minutě přidržuje Šraga soupeře za dres a následuje žlutá karta. V 78. minutě chytá Zdeněk Suroviakův centr z levé strany. V 80. minutě sestřeluje Stibor Novotného a hlavní rozhodčí tasí žlutou kartu. V téže minutě nahrazuje Januška Zákravského. V 81. minutě dostává Hruška žlutou kartu za faul na Stibora. V 85. minutě se rozbíhají do přečíslení dva na jednoho Šraga s Fléglem, ale ten je včas odzbrojen. Nastavují se tři minuty.

V 92. minutě chytá Botoš Salákův nákop. V 93. minutě centruje z levé strany Salák a Jelen, kterého neuhlídal na hranici malého vápna Januška, posílá hlavou míč ke vzdálenější tyči. Za nerozhodného stavu 2:2 přichází na řadu penaltová loterie, která rozhodne o držiteli druhého bodu.

Začínají domácí. Hájek míří do protipohybu gólmana, 1:0. Batelka trefuje totožné místo u tyče po své levici, 1:1. Durovu špatně umístěnou střelu Zdeněk chytá, 1:1, Pimpara míří přesně k tyči po své levici, 1:2. Novotný střílí do totožného místa, 2:2. Khaur nastřeluje břevno, 2:2. Šraga nedává padajícímu Zdeňkovi šanci, 3:2. Salák míří pod břevno, 3:3. Matějka si vybírá místo u tyče po své levici, 4:3. Egrt si vybírá totožné místo, 4:4. Fléglův špatně umístěný pokus Zdeněk vyráží, 4:4. A. Švábenský nedává Botošovi šanci a rozhoduje o tom, že si dva body odváží Sokol Srbice.

FK Litoměřicko A – TJ Sokol Srbice   2:3np (2:0) 

Branky: 20. Flégl, 24. Šraga – 48. Salák, 90+3. Jelen. Penalty: 4:5, rozhodující A. Švábenský. Rozhodčí: Jaroslav Faigl – Josef Zitko, Martin Holly. ŽK: 25. Janouš, 45. Flégl, 75. Šraga, 81. Hruška – 26. Batelka, 62. Egrt, 80. Stibor. Diváci: 120.

FK Litoměřicko A: Botoš – M. Novotný, Matějka, Janouš, Dura – Hranička (59. Suroviak), Hájek, Rapavý (64. Hruška), Zákravský (80. Januška) – Šraga – Flégl.  Trenér: Štefan Knapík.

TJ Sokol SrbiceZdeněk – Stibor, O. Švábenský, Pimpara, Khaur – Říha (56. Jahnel), Jelen, Martykán (69. Egrt), Batelka –  A. Švábenský, Salák.  Trenéři: Martin Luger, Ivo Zgroch.

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více sportovních článků najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -