Pátek, 26 dubna, 2024
13.2 C
Litoměřice
DomůSportFotbalLitoměřicku vystřelil těsnou výhru v Souši Vladimír Flégl

Litoměřicku vystřelil těsnou výhru v Souši Vladimír Flégl

Souš – V minulém kole vyhráli litoměřičtí fotbalisté poměrně hladce domácí souboj s Oldřichovem. Tentokrát se představili v Souši, kde je přivítal Baník Most-Souš B, který týden před tímto duelem vyhrál v Lovosicích. Oba soupeři mají oč hrát, vždyť hosté bojují o umístění na čele tabulky a každý bodík je pro ně hodně cenný a důležitý v souboji o druhou příčku.

V prvním poločase je posílá do těsného vedení Vladimír Flégl a nikdo zatím netuší, že je to branka jediná a rozhodující. Po přestávce se domácí snaží ze všech sil o vyrovnání, ale Ondřej Botoš drží až do závěrečného hvizdu čisté konto. Litoměřicko se i po tomto kole drží na druhé příčce.

Ve čtvrté minutě odkopává Matějka Jurkovičovu nabídku z pravé strany. V šesté minutě chytá Botoš Radošovu přihrávku z levé strany. Ve 14. minutě se tlačí z pravé strany do vápna přes Boučka Flégl, ale gólman Pecháč vybíhá a míč odkopává do bezpečí. V 16. minutě se protahuje na pravé straně kolem Janouše do vápna Jurkovič, jehož šanci likviduje Dura společně s Matějkou. V 16. minutě se u středové čáry kácí po odkopnutí míče Bouček, jenž nemůže došlápnout na levou nohu a je odváděn k ošetření za postranní čáru. Ve 20. minutě nahrazuje zraněného Boučka Vintr. Ve 23. minutě rozehrává Rapavý rohový kop z pravé strany, ale nedůraznou Matějkovu hlavičku ukrývá Pecháč v rukavicích. Ve 27. minutě nepřešel Hruška na levé straně přes Kurcina. Ve 29. minutě rozehrává Radoš rohový kop z pravé strany, ale jeho centr odvrací hlavou Hruška. Ve 30. minutě rozehrává Hlaváček přímý kop od levé postranní čáry téměř z poloviny hřiště do vápna, kde prodlužuje ve výskoku jeho dlouhý centr hlavou Vintr a pozorný Botoš se musí hodně natahovat, aby míč vytěsnil na tyčku. Ve 31. minutě vyráží Pecháč nejen Hájkovu ránu z přímého kopu, ale i Hraničkovu dorážku z ostrého úhlu z pravé strany. Ve 34. minutě sestřeluje Radoš u domácí střídačky Hraničku. Ve 35. minutě posílá Hranička ze středového kruhu vysoký centr za obranu, kam si kolem Stíniho zabíhá Flégl a z hranice velkého vápna přehazuje vyběhnutého Pecháče. Ve 39. minutě odvrací Radoš hlavou Durův centr z levé strany. Ve 42. minutě stahuje Vávra za dres po levé postranní čáře unikajícího Suroviaka a zcela po zásluze dostává žlutou kartu. Ve 45. minutě míří Suroviak zpoza šestnáctky těsně vedle levé tyče. V první nastavené minutě zakončuje zmatky před Pecháčovou brankou hodně nepřesnou střelou Hruška. První poločas končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 0:1.

Ve 48. minutě fauluje Rapavý ve středovém kruhu Čonku. V 50. minutě sestřeluje Stíni u domácí střídačky prchajícího Hrušku a sudí Bohumil Vrtal tasí žlutou kartu. V 54. minutě vysunuje Flégl na levé straně Suroviaka, jehož pokus z hranice velkého vápna Pecháč chytá. V téže minutě nachází Čonka ve středu za obranu naběhnutého Jurkoviče, ale ten z levé strany obstřeluje nejen vyběhnutého Botoše, ale i vzdálenější tyčku. V 60. minutě si vykoledoval faulovaný Hranučka žlutou kartu za to, že v leže po odpískání podkopává faulujícího Čonku. V 61. minutě si vykoledoval žlutou kartu za ostrý zákrok na Zůzu Hruška. V 65. minutě obírá Hranička o míč Stíniho, ale ten se stíhá vrátit a svou chybu napravit. V 67. minutě střídá Čepek Čonku. V 69. minutě odstupuje Suroviak a na trávník vbíhá Januška. V 76. minutě končí u Pecháče nepřesná Zákravského přihrávka za obranu. V 77. minutě nepouští Radoš do šance na pravé straně Flégla. V 80. minutě pálí Hruška z hranice vápna hodně nepřesně. V 81. minutě nahrazuje L. Marič Hraničku. V 83. minutě střídá Vrzák Hrušku. V 84. minutě zablokoval Vrzákovu střelu Radoš. V 87. minutě odstupuje Vávra a na trávník vbíhá Cicko. V 89. minutě odvrací hostující obrana Cickův centr z levé strany. Nastavují se dvě minuty. Utkání končí a Litoměřicko se raduje z výhry 0:1, která je hodně důležitá.   

FK Baník Most-Souš B – FK Litoměřicko A   0:1 (0:1) 

Branka: 35. Flégl. Rozhodčí: Bohumil Vrtal – Michal Čurda, Lukáš Kořínek. ŽK: 42. P. Vávra, 50. Stíni – 60. Hranička, 61. Hruška. Diváci: 100.

FK Baník Most-Souš B: Pecháč – Hlaváček, Bouček (20. Vintr), Stíni, Radoš – Jurkovič, P. Vávra (87. Cicko), Zůza, Kurcin, Čonka (67. Čepek) – Kavický.  Trenéři: Stanislav Hofmann, Jiří Lovíšek.

FK Litoměřicko A: Botoš – Zákravský, Matějka, Janouš, Dura – Hranička (81. L. Marič), Hájek, Rapavý, Suroviak (69. Januška) – Hruška (83. Vrzák) – Flégl.  Trenéři: Štefan Knapík, Miroslav Novotný.

Autor: Václav Beneš

Foto: FK Litoměřicko

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více sportovních článků a informací najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -