Čtvrtek, 18 dubna, 2024
7.1 C
Litoměřice
DomůSportHokejStadion prohrál domácí gólovou přestřelku se Sokolovem

Stadion prohrál domácí gólovou přestřelku se Sokolovem

Litoměřice – V minulém kole prohráli litoměřičtí hokejisté v Třebíči přímý souboj o první příčku. Tentokrát přivítali v severočeském derby Baník Sokolova k vidění tedy byly hodně zajímavé věci.

Po necelých devíti odehraných minutách byli domácí zralí na ručník a na pořádný výprask, když již prohrávali o tři góly. Poté se ovšem vzpamatovali a v poslední minutě druhé třetiny, v jejímž průběhu nastřelili dvě tyčky a břevno, se jim daří vyrovnat. Třetí dějství má pouze jediného střelce Tomáše Rohana, jenž rozhoduje o tom, že se všechny tři body překvapivě stěhují do Sokolova. Stadion se i po tomto kole drží v neúplné tabulce na druhé příčce.

V čase 00:28 vyráží Král u bližší tyče levým ramenem do brankoviště Tomiho ránu z pravého kruhu a zcela volný Jurčík doklepává kotouč do odkryté části branky. Ve třetí minutě prověřuje gólmana Habalu Smola. Ve čtvrté minutě je zblokována Strejčkova přihrávka směřující před branku na Šika. V téže minutě je Sihvonen potrestán za podrážení. O chvíli později dojíždí O. Procházka v oslabení vyhozený kotouč a nabíjí Marcelovi, jehož bombu Habal vyráží. V páté minutě nachází Král ve výstroji Pohlovu střelu od modré čáry. V téže minutě nachází Jiskra křížnou přihrávkou zcela volného Tomiho, ale ten nastřeluje připravený Králův beton. V čase 05:27 nabíjí Pohl v početní výhodě ze středu modré čáry na vrchol levého kruhu Šmerhovi, jehož bomba bez přípravy se odráží od tyčky za brankovou čáru. V čase 05:54 posouvá Přikryl u pravé tyče kotouč do jízdy Sihvonenovi, jenž míří z prostoru mezi kruhy pod břevno a snižuje. V čase 06:55 nachází Šmerha z pravé strany od zadního mantinelu mezi kruhy zcela volného Šika, jehož forhendová střela zaplouvá přesně ke vzdálenější tyči. V čase 08:43 vyráží Král Tomiho pokus z ostrého úhlu z pravé strany mezi kruhy, kde se nejrychleji zorientoval Jurčík, jenž posílá bekhendem kotouč k bližší tyči. V čase 11:00 ujíždějí domácí do přečíslení dva na jednoho a Jíchovu přihrávku z pravého kruhu posílá Rouha přesně nad Habalovu lapačku. Ve 14. minutě sráží Holý mimo tři tyče nebezpečnou Jurčíkovu střelu. V 15. minutě nachází Král v lapačce Rulíkovu ránu z prostoru mezi kruhy. V 16. minutě je Kuťák vyloučen za sekání. V 17. minutě vyprášil Holý Habalovu lapačku bombou od modré čáry. V téže minutě se hosté osvobozují. V 18. minutě vyfasoval Válek menší trest za podrážení. V 19. minutě hledá Kružík před brankou Kverku, ale ten v dobré pozici promáchl. V téže minutě bude Výtisk pykat za napadení. Ve 20. minutě usedá na opačnou stranu trestné lavice za sekání Kuťák. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za stavu 2:4.

Ve 22. minutě nastřeluje Přikryl z hranice brankoviště tyčku. Ve 23. minutě je Tomu potrestán za podrážení. Ve 24. minutě se odráží od břevna Ticháčkova rána z levého kruhu. Ve 25. minutě zblokoval Novák nad branku Smolův pokus, Ve 26. minutě se mezi kruhy váhající Kverka sám vyhnal z dobré pozice do hodně ostrého úhlu. Ve 28. minutě se Přikryl zbavuje dvou protihráčů a poté pálí z prostoru mezi kruhy vysoko nad.  Ve 30. minutě utíká litoměřickým kotouč na zakázané uvolnění. Ve 31. minutě napřahuje na modré čáře Černohorský, ale Habalovi opět vypomáhá tyčka. Ve 33. minutě se mohl vydat do samostatného úniku Smola, ale kotouč se mu zamotal mezi brusle, od nichž se dostává k Pohlovi. Ve 34. minutě chytá Král Šikovu ránu od pravého mantinelu. V čase 34:23 vyráží Habal Kottkovu ránu od modré čáry do pravého kruhu, odkud posílá Jícha kotouč do bližší šibenice. Ve 37. minutě jsou sokolovští pod tlakem a tak raději odpalují kotouč na zakázané uvolnění. Ve 38. minutě nachází Tomi před brankou Jurčíka, ale ten míří těsně vedle. V téže minutě střílí Pinkas, ale Přikrylova teč se mezi tři tyče nevešla. Ve 39. minutě je Koláček vyloučen za podrážení a současně dostává Šik menší trest za hrubost a dvouminutový trest za nesportovní chování jako bonus. V čase 39:35 nachází Přikryl v početní výhodě z vrcholu kruhů v pravém kruhu zcela osamoceného O. Procházku, kterému první pokus nevyšel, ale na druhý posílá kotouč do zcela odkryté branky, z které si povyjel Habal, který tak reagoval na jeho nepovedenou ránu. Druhá třetina končí a na tabuli svítí nerozhodný stav 4:4. 

Ve 41. minutě je hostům odpískáno zakázané uvolnění. Ve 42. minutě přizvedává Kottek nepříjemně Proškovu střelu, ale pozorný Král stíhá vystrčit svůj pravý beton. V 53. minutě pálí Pohl z prostoru mezi kruhy vysoko nad. Ve 45. minutě tečuje Jurčík mimo tři tyče Klejnovu střelu. V čase 44:36 pálí od modré čáry Šik a kotouč se po Rohanově teči zastavuje až v síti. Ve 49. minutě netrefuje Šik z levého kruhu prostor nad Královou lapačkou. V 50. minutě bude Klejna pykat za hákování. V téže minutě vyhání domácí do středního pásma nepřesná přihrávka O. Procházky na Ho

V 51. minutě nechává Habala chladným Pajerův bekhendový pokus po ledě. V 52. minutě zastavuje Ticháčkovu bombu z levého kruhu připravený Habalův levý beton. V 53. minutě míjí těsně pravou tyčku Výtiskova bomba ihned po vhazování. V 55. minutě chytá Habal Přikrylův pokus od levého mantinelu. V 57. minutě ustál Habal spršku střel, kterou ho litoměřičtí zasypali. V 58. minutě posílají hosté kotouč na zakázané uvolnění. V čase 57:50 odjíždí Tomáš Král na střídačku a jeho spoluhráči se pokoušejí vyrovnat v šesti. V 59. minutě nachází Habal ve výstroji Pajerovu střelu z prostoru mezi kruhy. V čase 58:12 si bere trenér David Bruk oddechový čas. O chvíli později si Habal téměř srazil do sítě Přikrylovu ránu z ostrého úhlu. V 60. minutě se sokolovští osvobozují. Sedmnáct vteřin před závěrečnou sirénou je litoměřická střídačka potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. Utkání končí a Stadion si po porážce 4:5 nepřipisuje do tabulky podruhé v řadě ani bod. 

HC Stadion Litoměřice – HC Baník Sokolov   4:5 (2:4, 2:0, 0:1) 

Branky a nahrávky: 6. Sihvonen (R. Přikryl, Válek), 11. Rouha (J. Jícha, Smola), 35. J. Jícha (Kottek, O. Procházka), 40. O. Procházka (R. Přikryl, J. Jícha) – 1. Jurčík (Tomi, Jiskra), 6. Šmerha (J. Pohl, Šik), 7. Šik (Šmerha, T. Rohan), 9. Jurčík (Tomi, Jiskra), 45. T. Rohan (Šik, J. Pohl). Rozhodčí: Kamil Zavřel, Jan Jaroš – Václav Juránek, Stanislav Hnát. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 1 030. Střely na branku: 37:35 (14:19, 11:10, 12:6). Zblokované střely: 15:10. Bloky: 10:13. Vhazování: 43:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 4:4, 4:5. 

HC Stadion Litoměřice: T. Král (Sklíba) – P. Marcel, Ticháček, Výtisk (C), J. Holý, Pinkas, Kottek – Válek, R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, J. Jícha, Berka – T. Urban, Koláček, Pajer – Rouha, Černohorský, Smola.  Trenéři: David Bruk, Daniel Tvrzník.

HC Baník Sokolov: Habal (A. Beran) – Klejna, J. Novák, J. Pohl, Strejček, A. Rulík, R. Jeřábek, Vodička – Jurčík, Jiskra, Tomi – Šik, T. Rohan (C), Šmerha – Kuťák, Kverka, Kružík – Prošek, D. Novotný, M. Sloboda.  Trenéři: Martin Štrba, Petr Holejšovský, Vojtěch Šik.

Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více informací a článků najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -