Kavárna pro rodiče na Lingua Universal

0
147

Litoměřice – Již potřetí pozvala ZŠ Lingua Universal rodiče ke společnému posezení do „školní kavárny.“

V podvečer 12. 10. přivítala p. ředitelka Blanka Ježková přítomné rodiče a pedagogy. V prezentaci představila novinky letošního školního roku od rekonstrukcí učeben,  3. patra a nových herních prvků v Zelené oáze dvora  až po nové učebnice německého jazyka, zavádění formativního hodnocení a také slovního hodnocení v některých předmětech. Paní ředitelka také popsala, jak škola pravidelně sleduje klima a atmosféru v jednotlivých třídách tak, aby zabránila nežádoucím jevům ve vztazích a zefektivnila výuku.

Škola se prezentuje novými webovými stránkami a novým logem ve znamení dvoubarevné sovičky, jedné reprezentující základní školu a druhou reprezentující školu mateřskou. Web je přehlednější, zlepšuje orientaci současným i potencionálním zájemcům a mapuje kvalitu školy.

Ze strany dětí je velmi kladný ohlas na novou školní jídelnu v přízemí. Tímto děkujeme Městu a p. řediteli Centrální školní jídelny M. Mudrovi za otevření výdejny v budově naší školy.

Lingua Universal získala díky změně jídelny i nové prostory v přízemí budovy pro zřízení logopedické učebny a vytvoření výtvarné dílničky. Prezentaci uzavíral přehled projektů, systematická příprava na přijímací řízení na střední školy. Též bylo zmíněno  zpracování a obhajoba absolventské práce, což je již desetiletá tradice školy prověřující schopnosti a vědomosti žáků i v cizím jazyce.

Následovaly otázky směřované k p. ředitelce a též společná diskuse pedagogů s rodiči. 

Toto neformální posezení při občerstvení v přátelské atmosféře přispívá ke zlepšení komunikace škola – rodina a rozšiřuje informovanost rodičů o novinkách a aktivitách, o zlepšování klimatu ve školním prostředí během školního roku a o dalších plánech školy.

Na další kavárnu se rodiče mohu těšit v měsíci květnu.

Autor: Irena Tvrzníková

- Naši partneři -
Předchozí článekŠTĚTÍ: Hry dětí s rodiči zakončily víkendový seminář
Další článekStadion prohrál domácí gólovou přestřelku se Sokolovem
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno