Pátek, 29 března, 2024
16.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLitoměřice podpoří boj s dětskou obezitou i zájem o sport

Litoměřice podpoří boj s dětskou obezitou i zájem o sport

Litoměřice – V Litoměřicích vzniká nová Sportovní poradna pro děti. Město ji podpoří částkou 20 000 korun, díky které uhradí 50 rodinám dvě třetiny ceny za vstupní prohlídku.

„Dětská obezita spojená s nedostatkem pohybu je neustále se prohlubující problém. Chceme podpořit rodiny, které se jej rozhodnou řešit,“ sdělila vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví městského úřadu Renáta Jurková.

„Během koronavirových opatření začaly děti nabírat na váze. Rozhodl jsem se proto pořádat zdarma on-line cvičení pro děti a podařilo se mi rozhýbat téměř 2000 rodin. Zájem o tyto hodiny byl velký a já začal zjišťovat, že rodiče by obezitu svých dětí rádi řešili, ale nevědí, jak na to,“ vysvětlil fitness trenér a učitel tělesné výchovy Ondřej Pospíšil, který se rozhodl prostřednictvím sportovní poradny pomáhat dětem nastavit zdravý životní styl.

Částkou 400 Kč město podpoří vstupní konzultaci do sportovní poradny pro děti nacházející se ve fitness centru Beseda. Rodina pak doplatí 200 Kč. Během konzultace se následně dozví diagnózu založenou na přesném měření a vážení, možnosti zlepšení životního stylu, návrh pohybového a jídelního programu i další podrobnosti. V případě zájmu je možné kontaktovat přímo fitness trenéra na emailu:  pospisil.fitness@seznam.cz.

Toto je tisková zpráva města Litoměřice.

Autor: Anna Hrochová

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -