Čtvrtek, 16 května, 2024
13.3 C
Litoměřice
DomůSportFotbalFotbalistům Litoměřicka se o víkendu dařilo

Fotbalistům Litoměřicka se o víkendu dařilo

Litoměřice – Litoměřičtí fotbalisté i o víkendu vedli skvěle. Vše začalo v pátek, když Stará garda porazila Malé Žernoseky 7:0. V tabulce se díky tomu posouvá na třetí místo.

Rezerva si připsala tři body po výhře v Lukavci. „ Musím všechny kluky pochválit, v utkání se nám dařilo snad kromě začátku úplně všechno. Vstoupili jsme do utkání opět s taktikou nenechat soupeře hrát, vysoko napadat, vytvářet si šance a hlavně držet balón. Po našem nezakončeném útoku soupeř šel do vedení 1:0, ale my jsme rychlou odpovědí vyrovnali. Do konce poločasu jsme přidali ještě tři branky, a utkání bylo rozhodnuto. Nejlepší zápas z naší strany letos? Minimálně první poločas určitě ano. Do druhého poločasu jsme prostřídali a trošku změnili taktiku. Soupeř musel hrát, takže jsme bránili od půlky a čekali na protiútoky. To se vyplatilo a brankou na 5:1 jsme zatloukli poslední hřebíček do rakve.“ Utkání zhodnotil záložník Jan Grus.

Litoměřicko A hrálo o víkendu jako poslední. V neděli na domácím hřišti změřilo síly s Oldřichovem, který nakonec porazilo 3:0.

„Od úvodních minut bylo patrné, s jakou taktikou přijel soupeř z Oldřichova. Hrát ze zabezpečené obrany, využít rychlé protiútoky nebo standartní situace. První poločas nebyl z naší strany ideální, při postupném útoku byla naše kombinace velmi pomalá, chyběl nám pohyb bez míče i správné načasování náběhu, a proto se nám moc nedařilo dostat se do zakončení. Po změně stran se náš herní projev změnil, rychlejší a přesnější kombinace, více pohybu, dostali jsme se do tempa a díky tomu se nám podařilo soupeře přehrát a utkání zvládnout za tři body. Lepší je vyhrávat než prohrávat,“ uvedl hlavní trenér Štefan Knapík.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -