Zaměstnavatelem roku 2021 je v Ústeckém kraji společnost Mondi

0
1875

Litoměřicko – Letošní 19. ročník ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku má za sebou předposlední regionální vyhlášení výsledků. V úterý 12. října odpoledne se zástupci pořádajícího Klubu zaměstnavatelů a generálního partnera, kterým je společnost Sodexo Benefity, sešli se zástupci vítězných firem z Libereckého a Ústeckého kraje. Slavnostní dekorování proběhlo v Hradním sále starobylého gotického hradu Litoměřice.

V Ústeckém kraji poprvé v historii soutěže zvítězila firma Mondi ze Štětí, která je největším výrobcem papírových obalů a buničiny na českém trhu.

„Naší ambicí je být nejlepším zaměstnavatelem v regionu a toto ocenění je pro nás potvrzením, že jsme na té nejlepší cestě. Rok 2020 nás všechny zaskočil nečekaným vývojem, ale díky rychlým reakcím, včasné a otevřené komunikaci a skvělému týmu lidí jsme do letošního roku vykročili ještě silnější. Toto uznání je ohromným povzbuzením pro naše kolegy a kolegyně do další práce. Věříme, že důvěru našeho okolí, kterou s sebou titul Zaměstnavatel regionu přináší, nezklameme ani v budoucích letech,“ řekla při přebírání ocenění Milena Hucanová, Communications Manager Mondi Štětí.

V kategorii do 500 zaměstnanců pak již tradičně na nejvyšší stupínek vystoupil ústecký zpracovatel nerezové oceli, společnost Aperam Stainless Services & Solutions Tubes. „Jsme rádi, že jsme dokázali přežít bezprecedentní rok 2020 bez drastických opatření, což v automobilovém sektoru, kam Aperam patří, rozhodně nebylo samozřejmostí. Díky otevřené a efektivní komunikaci se zaměstnanci a využití podpůrných programů jako Antivirus a prodloužené ošetřovné se nám podařilo zachovat všechna pracovní místa. Zároveň jsme variabilizovali náklady tak, že koronavirová krize neměla výrazný dopad na finanční zdraví naší společnosti. Zaměstnanci zároveň ocenili, že během náročného období nepřišli o žádný z benefitů, které Aperam nabízí, a naopak se nám podařilo jejich portfolio rozšířit,“ sdělil při přebírání ceny Jan Holub, HR manager Aperam Stainless Services & Solutions Tubes.

„Mám radost, že i v Libereckém a Ústeckém kraji si vítězové mohli převzít své ocenění osobně. Myslím si, že se všem ulevilo, že se konečně můžeme scházet ,na živo‘. V loňském roce se totiž tři ze sedmi vyhlášení regionálních vítězů i celorepublikové finále musely přesunout do virtuálního prostoru,“ řekl Daniel Čapek, generální ředitel Sodexo Benefity s tím, že nyní, v časech po covidu, se mnoho věcí v oblasti péče o zaměstnance proměnilo: „O to zajímavější bude naše soutěž v této nové realitě.“

„Letos jsme – stejně jako loni – museli kvůli covidovým omezením vyhlášení výsledků opět posunout na druhé pololetí. Tím ale naštěstí podobnost s loňským rokem končí. Dnešním dnem máme za sebou už šest vyhlášení regionálních vítězů a všechna proběhla standardním způsobem. Doufám, že i poslední dvě akce se nám podaří realizovat s osobní účastí všech hostů,“ doplnil Pavel Hulák z Klubu zaměstnavatelů, který je organizátorem soutěže.

Pro letošní rok pořadatelé připravili celkem sedm regionálních vyhlášení, vždy pro dva kraje současně. V úterý 2. listopadu pak čeká všechny celostátní finále v pražském obchodním domě Máj, kde kromě vyhlášení republikových vítězů budou uděleny i ceny v doprovodných kategoriích Cena personalistů za nejlepší HR projekt a Osobnost roku v oboru HR určené pro výjimečné individuality v oboru péče o lidské zdroje, které nominují účastníci regionálních setkání personalistů a o vítězi následně rozhoduje hlasování na LinkedIn. Na celostátním finále bude letos už podruhé udělena také cena pro nejlépe hodnoceného zaměstnavatele očima samotných zaměstnanců ve spolupráci s Atmoskopem pod názvem „Férový zaměstnavatel 2021 s dobrou atmosférou“.

„Rok a půl života s covidem nám ukázal, že vedle ekonomických výsledků jsou pro úspěch firem minimálně stejně nebo možná ještě důležitější také lidé. Přístup k zaměstnancům se potom zúročí i v celkových finančních výsledcích firem. My věříme, že firmy mohou fyzické i psychické zdraví svých zaměstnanců podpořit i díky našim benefitům a ti se jim odvděčí dobře odvedenou prací a loajálností. To je také důvod, proč chceme oceňovat ty nejlepší zaměstnavatele a proč jméno naší společnosti již jedenáctým rokem spojujeme s hodnocením Zaměstnavatele roku,“ uzavřel Daniel Čapek a připomněl tak ještě jednu z vedlejších kategorií, a sice Cenu za ochranu zdraví zaměstnanců.

Výsledky ocenění Sodexo Zaměstnavatel regionu v Ústeckém kraji

Kategorie do 500 zaměstnanců
1. Aperam Stainless Services & Solution Tubes CZ s. r. o.
2. FTE automotive Czechia s. r. o.
3. Tivall CZ, s. r. o.

Kategorie do 5000 zaměstnanců

1. Mondi Štětí a. s.

2. ČEZ Distribuce, a. s.

3. ORLEN UNIPETROL RPA, s. r. o.

- Naši partneři -
Předchozí článekROUDNICE N.L.: Na budoucí podobě Smetanova náměstí se podílejí i občané
Další článekStadion předvedl ve Vrchlabí další parádní obrat v poslední třetině
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno