Sobota, 4 května, 2024
17.5 C
Litoměřice
DomůZprávyV litoměřickém okrese zvítězilo ANO, celkově na SPOLU nestačilo

V litoměřickém okrese zvítězilo ANO, celkově na SPOLU nestačilo

LITOMĚŘICKO – Kampaň a volby do sněmovny jsou za námi. Ukázaly, že v okrese Litoměřice má ANO tradičně silnou voličskou základnu a získalo zde téměř 33% hlasů. Na druhém místě zde skončila koalice SPOLU s téměř 23% hlasů. Podle očekávání zvítězilo ANO v Lovosicích, kde dokázali přesvědčit více než 44% voličů. Svou silnou pozici se ziskem více než 33% hlasů ukázalo také ve Štětí. S 29% zvítězilo také v Litoměřicích. Z velkých měst v našem okrese zvítězila koalice SPOLU pouze v Roudnici nad Labem.

Z dosavadních poslanců litoměřického okresu svou pozici ve sněmovně obhájil litoměřický místostarosta Karel Krejza.  

“Upřímně…vůbec jsem nečekal, že ho (Babiše) můžeme porazit. Čekal jsem, že demokratické koalice mohou získat 101 poslanců. Ale když mi v pátek začali volat lidé a říkali, proč si nás vybrali, tak už jsem začal věřit i v tento úspěch,” okomentoval výsledek voleb lídr kandidátky SPOLU v Ústeckém kraji.

Na třetím místě v okrese se ziskem téměř 15% hlasů je koalice PIRSTAN. I v našem okrese se ukázalo, že voliči si ze společné koalice Pirátů a Starostů vybrali politiky, kteří jsou jim bližší a zastupují je na radnicích větších i menších sídel. Starosta Malých Žernosek Petr Liška dokázal přesvědčit více voličů než šéf Pirátů Ivan Bartoš a získal 24% preferenčních hlasů. 

“Moc děkuji všem za preferenční hlasy. Volební výsledek u nás v kraji jsem čekal kolem 16% a je bohužel ještě trochu nižší. Je mi trochu líto Pirátů, kteří doplatili na štvavou kampaň proti nim. Ukázalo se ale také dlouhodobá práce Starostů,” shrnul výsledek starosta Malých Žernosek a nově poslanec za Ústecký kraj Petr Liška. 

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -