Čtvrtek, 25 dubna, 2024
1.9 C
Litoměřice
DomůSportFotbalŠTĚTÍ: SK Štětí – SK Aritma Praha 3:1

ŠTĚTÍ: SK Štětí – SK Aritma Praha 3:1

VIDEO: SK Štětí – SK Aritma Praha 3:1(2:1)

11.kolo 12. hrané 9.10.2021

12. hrané kolo divizní soutěže dospělých ve fotbale bylo na programu v sobotu 9. října, kdy do Štětí přijel celek z hlavního města SK Aritma Praha. Domácí celý v černých dresech na 10. místě s dvou bodovou ztrátou na svého soupeře.

(0:43) Hned od úvodního hvizdu hlavního arbitra Jana Mičana se střídaly zajímavé momenty na obou stranách. Ondřej Černý zkoušel ke koncovce vyzvat Jiřího Vokouna, ale správnou linii přihrávky nezvolil. (4:28) Hosté hned z první vážnější akce v 6. minutě skórovali na 1:0. Nešťastný odkop Michala Obrtlíka zachytil v náběhu Jan Štohanzl a pro Tomáše Kalinu už to byla snadná práce. (08:52) Z dobrých 20 metrů zkoušel vyrovnat Michal Obrtlík, ale trefil jen reklamní baner za brankou. (14:27) Ještě větší příležitost srovnat skóre měl Muamer Mešič, ale David Roub v brance i s přispěním spoluhráče nebezpečí odvrátili. (17:41) Se zlou chvilkou se 18. minutě potkal Jiří Vacek a po nevydařené malé domů se sám na štětskou branku vydal Tomáš Kalina. Neprostupná závora jménem Václav Sailera míč do branky ale nepustila. (18:03) „Nedáš, dostaneš“ zafungovalo. Hned z protiútoku se do zóny mezi 2 bránící hráče dostal Rudolf Slanička. Skončil na trávníku a rozhodčí ihned ukázal na značku pokutového kopu. (19:34) Míč si vzal Jiří Vokoun a z penalty s přehledem srovnal na 1:1. (23:42) Ve 24. minutě si hosté málem dali vlastní gól. Adam Novotný odkopával míč před Jiřím Vokounem a chyběl kousíček, aby balón zaplul do sítě. (26:39) Ukázkový roh předvedl Muamer Mešič a Rudolf Slanička ještě teď zpytuje svědomí, že hlavou nedokázal dostat míč za brankovou čáru. (33:54) Blízko návratu k vedení byli hosté ve 34. minutě. David Baran pálil z otočky, ale našel jen připraveného Václava Sailera stojícího na správném místě. (34:53) Sílu standardních situací v tomto utkání zužitkovalo Štětí ve vedoucí branku 10. minut před odchodem na poločasovou přestávku. Jiří Vacek našel z rohu ve shluku těl Michala Obrtlíla a bylo to 2:1. (42:05) Poločasový výsledek 2:2 odmítl Jiří Junek. Zívala na něj branka ale trefil jen Davida Čadu. (51:13) Druhá část příběhu dnešního utkání se nesla ve snaze hostů vyrovnat, i když jako první se radovali domácí po gólu Davida Čady, který ale pro postavení mimo hru platit nemohl. (53:58) Největší naději na úspěch si hosté připravili z volných přímých kopů, ale Adam Novotný mířil vysoko nad. (75:22) Reparát volného přímého kopu si za Aritmu, čtvrthodiny před koncem vzal Jiří Junek, ale napodobil svého předchůdce. (87:01) To už ale začaly hodiny odbíjet konec utkání když se po rohu Jiřího Vacka před brankou Aritmy objevila Petřínská věž postavená Rudolfem Slaničky, který zvýšil hlavou na 3:1. Výsledek nezměnilo ani 5 minutové nastavení a Štětí si tak do tabulky připsalo 5 domácí vítězství.

Na 1. místě s 29 body zůstávají FK Neratovice-Byškovice., které navýšily svůj náskok o další bod před FK Baníkem Most-Souš. SK Štětí patří k jedněm ze 4 mužstev s 18 body a je na 10. místě. Poslední, bez bodu je TJ Tatran Rakovník. 15. je Fotbalový klub Ostrov se 7 body. Za týden 16. října čeká SK Štětí utkání na hřišti fotbalového klubu FK Brandýs nad Labem. Výkop je v 10:15, autobus odjíždí v 7:45. Poslední domácí utkání podzimní části sehrají fotbalisté Štětí v sobotu 23. října v tradičním čase 10:15. Soupeřem je FK Arsenal Česká Lípa.

Branky: Jiří Vokoun 1 z penalty, Michal Obrtlík 1, Rudolf Slanička 1

Sestava: Václav Sailer-David Čada, Michal Obrtlík, Lukáš Janovský, Jiří Vacek-Ondřej Černý(60. Jiří neuman), Muamer Mešič, Jiří Vokoun, Rudolf Slanička- Tomáš Belák(79. Patrik Škoda), Jiří Vokoun ( 90.Jakub Janovský)

Připraveni: Petr Kovařík, Michal Vondrka

Trenér: Josef Jarolím

Vedoucí: Jan Tyle

Rozhodčí: Jan Mičan-Jakub Fencl, Pavel Šiška

Delegát: Ivo Duchoň Hlavní pořadatel: Jiří Havner

190 diváků

Autor: Milan Plíšek, SK Štětí

- Naši partneři -
Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -